“Ανοιχτή πληγή” το δημογραφικό για την Ελλάδα

Eurostat: "Το 2080 η Ελλάδα θα αποτελεί το μικρότερο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πληθυσμό μόλις 7,2 εκατομμύρια ανθρώπους".
ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

Έκκληση στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει “καίρια και αποτελεσματικά το μείζον εθνικό ζήτημα του δημογραφικού”, απευθύνει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, με ερώτηση που κατέθεσε στην αρμόδια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

"Ανοιχτή πληγή" το δημογραφικό για την ΕλλάδαΑφορμή για την κατάθεση της ερώτησης, αποτέλεσαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2017, σύμφωνα με τα οποία οι γεννήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν στις 88.553 έναντι 124.501 θανάτων, γεγονός που κατά τον κ. Καράογλου σημαίνει ότι “ο πληθυσμός της πατρίδας μας «σβήνει» χρόνο με τον χρόνο”.

Όπως αναφέρει ο “γαλάζιος” βουλευτής, “την άποψη αυτή επιβεβαιώνει η μείωση κατά 4,7% των γεννήσεων συγκριτικά με το 2016, η αύξηση των θανάτων κατά 4,8% για το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως επίσης και η ανησυχητική αύξηση 7,1% των γεννήσεων νεκρών βρεφών στην Ελλάδα”.

Συνεχίζοντας ο κ. Καράογλου σημειώνει πως “τα παραπάνω στοιχεία θέτουν εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία, οι παροχές, η δυνατότητα των πολιτών να έχουν σταθερή πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και η δυνατότητά τους να μπορούν να αγοράζουν φάρμακα και να ακολουθούν σωστά τις θεραπευτικές τους αγωγές”, και τονίζει οτι “η συρρίκνωση των γεννήσεων, η αύξηση των θανάτων, και η φυγή των νέων στο εξωτερικό, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα σε αφανισμό, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Eurostat, το 2080 η χώρα μας θα αποτελεί το μικρότερο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πληθυσμό μόλις 7,2 εκατομμύρια ανθρώπους”.

Με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής από η Θεσσαλονίκη, ζητά να μάθει:

– Μπορούν τα αρμόδια υπουργεία να κάνουν απολογισμό των μέτρων που έχουν λάβει το 2017 για την αντιμετώπιση του δημογραφικού σε σχέση με το 2016, και να αποτιμήσουν τι πήγε τόσο λάθος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση των γεννήσεων και αύξηση των θανάτων;
– Κατά πόσο συνδέονται τα προβλήματα στο δημογραφικό με τα προβλήματα στον χώρο της υγείας, και που οφείλεται η τόσο μεγάλη αύξηση των γεννήσεων νεκρών βρεφών εν έτει 2017 στην Ελλάδα;
– Τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν τα αρμόδια υπουργεία με βάση και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από την ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη για το μέλλον της πατρίδας μας;

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood