αμεα καρουτζος 1«Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, και οι οικογένειές τους, έχουν πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες μνημονιακές πολιτικές, γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει άνιση μεταχείριση, αποκλεισμός, φτώχεια, και ζητούν το αυτονόητο: προστασία από την ελληνική Πολιτεία μέσα στην κρίση. Η ΕΣΑμεΑ και οι φορείς-μέλη της είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με κάθε πρόσφορο μέσο για να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα».

Αυτά τονίζονται σε ανοιχτή επιστολή που απευθύνει στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ), θέτοντας υπόψη του το πλαίσιο των μέτρων προστασίας που πρέπει να ληφθούν άμεσα ώστε να υπάρξει προστασία των ατόμων με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις, και των οικογενειών τους, «μπροστά στη διαπραγμάτευση των μέτρων και των αντιμέτρων».

DSC01169
Ο κ. Καρούντζος.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης κ. Τρύφωνας Καρούντζος, «με αυτόν τον τρόπο, η ΕΣΑμεΑ, το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης, καθώς και η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ ΑΜ-Θ, εκφράζουν τη μεγάλη αγωνία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, και οι οικογένειές τους, ενόψει της νέας συμφωνίας με το επικείμενο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης».