Με ένα δυναμικό κείμενο ενόψει τη έναρξης της σχολικής χρονιάς αλλά και των εθνικών εκλογών της 20ης του μήνα, η τομεακή επιτροπή Ροδόπης του ΚΚΕ, καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να αξιοποιήσουν τις εκλογές για να δυναμώσουν «την πάλη για τη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών μας», καταδικάζοντας με την ψήφο τους «όλα τα άλλα κόμματα που θέλουν η Παιδεία να παρέχεται ανάλογα με την τσέπη».

«Αυτοί που μας κλέβουν τον ιδρώτα, δεν θα μας δώσουν τη μόρφωση που δικαιούμαστε. Κάνουμε υπόθεση δική μας το μέλλον και τη μόρφωση που θά ‘χουν τα παιδιά μας!», τονίζεται στο κείμενο, το οποίο έχει ως εξής:

«Αγαπητέ γονέα, αγαπητέ εκπαιδευτικέ.

Το ΚΚΕ σου εύχεται καλή σχολική χρονιά. Οι αγωνίες σου, οι ελπίδες σου για να μάθει το παιδί σου γράμματα, να προκόψει, να γίνουν δύναμη διεκδίκησης, να συναντηθούν με τους αγώνες του λαού μας για να γίνει αφέντης στον τόπο του, στον πλούτο που παράγει.

Μπούχτισες από λόγια μεγάλα για αλλαγές στην Παιδεία. Τελικά όμως τα ίδια και τα ίδια. Πάνω από 20.000 (280 στο νομό μας) εκπαιδευτικοί λείπουν, τα παιδιά μας θα στοιβαχτούν σε 30άρια τμήματα, απλήρωτες καθαρίστριες, σχολεία χωρίς υποδομές, χωρίς σεισμολογικό έλεγχο. Σχολικά βιβλία που μπερδεύουν τα παιδιά μας, και εσύ να προσπαθείς να κάνεις τον δάσκαλο στο σπίτι, να βρεις χρήματα για φροντιστήρια, για εξωσχολικές δραστηριότητες…

Πάρ’ το απόφαση. Μη χάνεις άλλο χρόνο σε ψεύτικα λόγια και κούφιες υποσχέσεις. Ξεπέρασε την απογοήτευση που μπορεί να νιώθεις. Τα δοκίμασες όλα! Δοκίμασε τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα! Στο σχολείο, στο σωματείο, στη λαϊκή επιτροπή, στη γειτονιά, οργάνωσε την πάλη σου, βάλε μπροστά τις ανάγκες τις δικές σου, των παιδιών σου.

Πάλεψε για:

ΚΚΕ ΚΚΕ– Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

– Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους ανέργους, για υλικά αναλώσιμα κ.ά.

– Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.

– Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.

– Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.

Σε καλούμε να σκεφτείς, να αναρωτηθείς: Σήμερα που ο πλούτος και η γνώση αυξάνονται ραγδαία, πώς είναι δυνατόν η αρχή της σχολικής χρονιάς να συνοδεύεται από άγχος για το αν “θα τα βγάλεις πέρα”, γιατί η τσέπη του καθενός να καθορίζει τη μόρφωση των παιδιών του;

Απάντηση υπάρχει! Τα κόμματα που κυβερνούν, δουλεύουν για λογαριασμό αυτών που κατέχουν τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε. Δίνουν στα παιδιά μας με το σταγονόμετρο όση γνώση χρειάζεται, για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Και λύση υπάρχει! Είναι ο δρόμος της πάλης και της ανατροπής και τον ανοίγουμε από σήμερα.

Σκέψου την πείρα που έχεις. Το ΚΚΕ βρίσκεται πάντα μπροστά στους καθημερινούς αγώνες για την Παιδεία του λαού μας.

Πρόσφατα στη Βουλή το ΚΚΕ έφερε προτάσεις για την παροχή ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για τη διαγραφή χρεών των σχολείων στις ΔΕΚΟ (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση). Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (μαζί και αυτοί που έφυγαν και έφτιαξαν τον ΣΥΡΙΖΑ 2), τις αρνήθηκε!

Αγαπητέ εκπαιδευτικέ.

Ζεις από πρώτο χέρι τις συνέπειες της κρίσης. Τις βλέπεις και στους μαθητές σου. Έζησες και εσύ την “κοσμογονία” που επαγγελλόταν ο ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία. Και τώρα, αυτό που βλέπεις, είναι να βαδίζει η Παιδεία στον ίδιο δρόμο, της κατηγοριοποίησης των σχολείων, της αντιδραστικής αξιολόγησης, των συγχωνεύσεων.

Πάρε την υπόθεση της πάλης ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια στα χέρια σου!

Στήριξε τις προσπάθειες λαϊκής αλληλεγγύης. Έχεις τη δυνατότητα να μην αφήσεις κανένα παιδί στα “αζήτητα”, αλλά να σκύψεις πάνω του, για να αγαπήσει τη γνώση, τη ζωή και τον αγώνα.

Πλούτος και γνώση υπάρχει για να μπορούν όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και να μπορούν να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει. Για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με σύγχρονες υποδομές γνώσης, άθλησης και πολιτισμού, για να μπορούν οι μαθητές να παίζουν, να αθλούνται, να δημιουργούν.

Αξιοποίησε τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη για να δυναμώσεις την πάλη σου για τη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών σου.

Καταδίκασε όλα τα άλλα κόμματα που θέλουν η Παιδεία να δίνεται ανάλογα με την τσέπη.

Τους δοκίμασες…

Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής».