Ανοιχτή Επιστολή Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης: «Να εκδοθεί άμεσα η Διαταγή συντηρητικής εκπαίδευσης αστυνομικών – ειδικών φρουρών»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ-ΡΟΔΟΠΗΣ

– «Αποτελεί ιερή υποχρέωση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας μας να διασφαλίζουν απαρέγκλιτα, όχι μόνο την παροχή της συντηρητικής μας εκπαίδευσης, αλλά και την ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμισή της, ώστε να σταματήσει επιτέλους να μεγαλώνει κάθε χρόνο ο κατάλογος των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών, αλλά και να διασφαλίσουν το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών»

Την έντονη διαμαρτυρία της για τη μη έκδοση μέχρι στιγμής εκ μέρους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, της Διαταγής για την κατ’ έτος συντηρητική εκπαίδευση των αστυνομικών – ειδικών φρουρών, εκφράζει με ανοιχτή επιστολής της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ροδόπης.

Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών της Ροδόπης αξιώνει την άμεση έκδοση της σχετικής Διαταγής, αλλά και την αναβάθμιση της έως σήμερα παρεχόμενης συντηρητικής εκπαίδευσης, καθώς όπως εμφατικά τονίζει, «η ορθή και ικανή εκπαίδευση των αστυνομικών διασφαλίζει την ασφάλεια στην εργασία τους, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών που υπηρετούμε».

Αναλυτικά, η ανοιχτή επιστολή της Ε.Α.Υ. Ροδόπης, η οποία απευθύνεται στον Αν. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Πανούση (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.), στη φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., στον Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Α.Μ.-Θ. Ταξίαρχο Ν. Μενεξίδη, και στον Αστυνομικό Δ/ντή Ροδόπης Γ. Γκράνα, έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 3 και 4 του Ν. 3169/2003: «3. Συντηρητική εκπαίδευση αποσκοπεί στη διατήρηση της ικανότητας του αστυνομικού στον χειρισμό και στη χρήση των όπλων, και πραγματοποιείται μετά την αποφοίτηση του αστυνομικού από τη σχολή και μέχρι την έξοδό του από την Αστυνομία, σε περιοδικά χρονικά διαστήματα, που δεν απέχουν μεταξύ τους περισσότερο του έτους. Σε κάθε περίπτωση, ο αστυνομικός μπορεί να υποχρεωθεί στην παρακολούθηση ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης στη χρήση όπλων και στη σκοποβολή. Κάθε εκπαίδευση και τα αποτελέσματα αυτής, καταχωρίζονται στο ατομικό βιβλιάριο του αστυνομικού. 4. Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, που δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ρυθμίζονται ο χρόνος, ο τρόπος και η Υπηρεσία πραγματοποίησης της συντηρητικής εκπαίδευσης, και τα κριτήρια που απαιτούνται για την πιστοποίηση της ικανότητας των αστυνομικών στον χειρισμό συγκεκριμένων όπλων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια…».

Σε εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων, κάθε Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους, ή το αργότερο αρχές Ιανουαρίου του έτους που αφορούσε στη συντηρητική εκπαίδευση, εκδιδόταν η σχετική Διαταγή του Αρχηγείου που όριζε την ημερομηνία έναρξης των συντηρητικών εκπαιδεύσεων και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια. Παρότι σε λίγες ημέρες εκπνέει ο Απρίλιος 2015, δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετική Διαταγή που να ορίζει την έναρξη των συντηρητικών εκπαιδεύσεων Αστυνομικών – Ειδικών Φρουρών.

Θεωρούμε απόλυτη αναγκαιότητα να εκδοθεί άμεσα η σχετική Διαταγή του Αρχηγείου, καθότι ήδη έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους χωρίς να πραγματοποιούνται οι εκπαιδεύσεις, και οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξή τους θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην ολοκλήρωσή τους, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης των αστυνομικών.

Η ορθή και ικανή εκπαίδευση των αστυνομικών, αποτελεί κατά την άποψή μας τον νούμερο ένα ανασταλτικό παράγοντα του φαινομένου της απώλειας της ζωής των συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, και διασφαλίζει την ασφάλεια στην εργασία του αστυνομικού αλλά και την ασφάλεια των πολιτών που υπηρετούμε.

Κάθε χρόνο η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί την απώλεια συναδέλφων που θυσιάζονται στον βωμό του καθήκοντος, αφήνοντας αναπλήρωτα τα κενά στις οικογένειές τους.

Αποτελεί λοιπόν ιερή υποχρέωση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας μας, να διασφαλίζουν απαρέγκλιτα, όχι μόνο την παροχή της συντηρητικής μας εκπαίδευσης ως έως τώρα αυτή έχει, αλλά και την ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμισή της, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό ώστε να σταματήσει επιτέλους να μεγαλώνει κάθε χρόνο ο κατάλογος των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών, αλλά και να διασφαλίσουν το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών.

Παρακαλούμε για την από μέρους σας εκδήλωση των απαιτούμενων ενεργειών για την ικανοποίηση του αιτήματός μας».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood