Ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, με την πραγματοποίηση των εγκαινίων, η 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατολική Μακεδονία-Θράκη στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

%ce%b5%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-1Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 27 Νοεμβρίου και θα λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό που θα την επισκεφθεί. Στόχος, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, είναι η 24η Πανελληνία Εμπορική Έκθεση Ανατολική Μακεδονία -Θράκη να προσεγγίσει τον αριθμό των περυσινών 12.000 επισκεπτών και να συνεχίσει να αποτυπώνει την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας σε δύσκολες εποχές για τον κόσμο των επιχειρήσεων και του εμπορίου.

Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος τόνισε στην διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τα στελέχη της HΕLEXPO-ΔΕΘ, ότι η « παρουσία του εθνικού εκθεσιακού φορέα προσδίδει κύρος και αξιοπιστία στην Έκθεση, ενώ η επέκταση των δράσεών της μπορεί να αποτελέσει ένα ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο για την ευρύτερη περιοχή».

Οι βασικοί στόχοι, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ θα είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, η προβολή των τοπικών προϊόντων, η αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, η συμμετοχή εκθετών από γειτονικές χώρες και η δικτύωση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων. «Η Έκθεση, προσπαθούμε να εξελιχθεί στο κύριο αναπτυξιακό γεγονός της περιοχής και να είναι μία μεγάλη γιορτή για την περιφέρειά μας», κατέληξε ο κ. Μέτιος.

%ce%b5%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-3Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης επεσήμανε ότι οι φετινοί έκθετες ανέρχονται σε 65, ενώ υφίστανται και συμμετοχές από την Βουλγαρία, έχοντας καλυφθεί πλήρως ο διαθέσιμος χώρος του εκθεσιακού κέντρου.

«Στο επίκεντρο της Έκθεσης βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων, των παραδοσιακών ειδών αλλά και με κλάδους όπως τα έπιπλα, η θέρμανση, τα ελαστικά και τα είδη οικιακής χρήσεως», ανέφερε ο κ. Ποζρικίδης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Έκθεση μετέχει και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πραγματοποιείται στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής το Σάββατο 26 Νοεμβρίου ημερίδα με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Αειφορία στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Η Έκθεση πλαισιώνεται και από πλήθος άλλων παράλληλων εκδηλώσεων όπως, γευσιγνωσία ποτών και τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων καθώς και με δράσεις πολιτισμού.

Τέλος, το πρωί του Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί φόρουμ για τις Ελληνοβουλγαρικές σχέσεις με σημαντικούς και εξειδικευμένους ομιλητές οι οποίοι θα αναλύσουν τις ευκαιρίες και τα εμπόδια προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με δήλωση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να επισκεφθεί τα περίπτερα της Έκθεσης στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, το απόγευμα της Παρασκευής.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Δάμων Δαμιανός.

επιμέλεια: inkomotini.gr