Είκοσι τόνους ειδών πρώτης ανάγκης, προμηθεύτηκαν και απέστειλαν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ειδομένη, οι Μουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης, συνεργαζόμενες με τις αντίστοιχες Διαχειριστικές Επιτροπές Βακουφίων, αλλά και διενεργώντας εράνους.

Δέκα φορτηγά με τρόφιμα, είδη υγιεινής, βρεφικές πάνες, νερά, φρούτα, χυμούς και ρούχα, αναχώρησαν το πρωί από τις εγκαταστάσεις του σούπερ μάρκετ «Λαγάκη» Κομοτηνής, η διεύθυνση του οποίου προσέφερε επίσης από τη μεριά της ποσότητες αγαθών.

«Μας έδωσε εντολή η συνείδησή μας να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας στους οποίους προσευχόμαστε ο θεός να δώσει κουράγιο και μια καλύτερη ζωή», ανέφεραν οι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, κ.κ. Μέτσο Τζεμαλή και Μεχμέτ Σινίκογλου αντιστοίχως, οι οποίοι συμπλήρωσαν: «Στέλνουμε τη βοήθειά μας στους αδικημένους ανθρώπους που υποχρεώθηκαν να αφήσουν πίσω τις πατρίδες τους. Ευχαριστούμε εγκαρδίως όσους συμμετείχαν στον έρανο, και όλους όσους εργάστηκαν για αυτόν τον σκοπό». Όπως πρόσθεσαν, δε, «όποιος κάνει καλοσύνη για τον συνάνθρωπό του, αυτή η καλοσύνη θα τον συναντήσει και θα τον βρει. Οι άνθρωποι μπορεί να ξεχωρίζουν ως εθνικότητες και θρησκείες, αλλά στην ουσία όλοι μας είμαστε αδέρφια. Καλύτερος άνθρωπος είναι αυτός που βοηθά τον συνάνθρωπό του». «Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο πόλεμος να τελειώσει άμεσα. Ζητάμε από τον Θεό ευημερία και ειρήνη», κατέληξαν.

«Συγχαίρουμε τους ανθρώπους που πήραν αυτή την πρωτοβουλία. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, και εμείς ως εταιρεία συνδράμαμε την προσπάθεια προσφέροντας το κατά το δυνατόν», ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας «Λαγάκη», κ. Κωνσταντίνα Παπουλιά, σημειώνοντας: «Οι πρόσφυγες έχουν ανάγκες. Έχουν ταλαιπωρηθεί χάνοντας πατρίδα και ανθρώπους». Παράλληλα, συνεχάρη τον ελληνικό λαό και τους εθελοντές που «επιδεικνύουν ανθρωπιά και αποδεικνύουν οτι ως Έλληνες έχουμε φιλότιμο και είμαστε αλτρουιστές».