Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας που διοργανώθηκε στον Όλυμπου με τη συνδιοργάνωση του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου με τη συμμετοχή 55 εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου που συντονίζει το ΚΠΕ Μαρώνειας με θέμα τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 και Ε4, και είχε τίτλο «Το Ευρωπαϊκό Ορειβατικό μονοπάτι Ε4 Όλυμπο».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε πεζοπορία από τη βάση Γκορτσιά ως το Οροπέδιο των Μουσών σε υψόμετρο 2.630, ενώ αναβάσεις πραγματοποιήθηκαν και στις κορυφές Τούμπα (2.801 μ.) και Προφήτη Ηλία (2.803 μ.).

Παράλληλα με τις πεζοπορικές διαδρομές, διοργανώθηκαν  εργαστήρια σχετικά με τον προσανατολισμό και τους κανόνες ασφαλούς πεζοπορίας, εισηγήσεις για τη  χλωρίδα και την πανίδα, τη γεωλογική αλλά και τη μυθολογική διάσταση του Ολύμπου ως «Το Βουνό των Θεών».

Σημειωτέον πως είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται σεμινάριο εκπαιδευτικών σε τόσο μεγάλο υψόμετρο, και μάλιστα στον Όλυμπο.

Με ανακοίνωσή της η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Μαρώνειας ευχαριστεί «τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την επιτυχή και ασφαλή πραγματοποίηση του σεμιναρίου, τον οδηγό βουνού κ. Παρούση Άκη, τους διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Τζήκα Γεώργιο και κ. Γάτα Αθανάσιο, τους διαχειριστές του καταφυγίου Πετρόστρουγκας, και φυσικά όλους τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς».