Μετά την έκδοση του πορίσματος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας περί άκυρης απόλυσης της υπαλλήλου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής και συνδικαλίστριας, Ρυίας Πατσατζή, από την ίδια τη διοίκηση του Φορέα, σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» του Εργατικού κέντρου, αναφέρει:

«Ευτυχώς στη χώρα μας δεν έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα όπως επιδιώκουν κάποιοι που θέλουν να επικρατήσει ο νόμος της Ζούγκλας, και οι Θεσμοί του  Κράτους φαίνεται να λειτουργούν.

Όπως είχαμε καταγγείλει, η απόλυση της υπαλλήλου και συνδικαλίστριας, στην οποία προχώρησε ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του  Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, ήταν άκυρη και παράνομη, και επιβεβαιωνόμαστε και από το πόρισμα του ΣΕΠΕ Ροδόπης  (Αρ. Δελτίου Διαφ. 93105/30-3-2018).

Περιμένουμε την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Ρυίας Πατσατζή από το Ε.Κ. Κομοτηνής, όπως καλείται από το πόρισμα να κάνει.

Η παραβίαση των παραπάνω συνεπάγεται την επιβολή ποινικών (άρθρο 23 Ν. 1264/82) και διοικητικών κυρώσεων (άρθρο 24 Ν. 3966/2011 όπως ισχύει).

Επειδή προβλέπονται και χρηματικά πρόστιμα, καλούμε τον Πρόεδρο και την πλειοψηφία να μην επιβαρύνουν το Ε.Κ. με περαιτέρω οικονομικά βάρη, μια και κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει αφού πρόκειται για χρήματα των εργαζομένων».