Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση: «Εκλογές εν κρυπτώ στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής;»

Αιχμές για «μαγειρέματα» στα μητρώα των σωματείων από την απερχόμενη διοίκηση
σήμα εργατικό κέντρο κομοτηνής

Αιχμές για «μαγειρέματα» στα μητρώα των σωματείων από την απερχόμενη διοίκηση

Ενόψει της διεξαγωγής εκλογών στο Εργατικό Κέντρο της Κομοτηνής, η συνδικαλιστική παράταξη «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» εξέδωσε ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων αφήνει αιχμές για «μαγειρέματα» στα μητρώα των σωματείων από την απερχόμενη διοίκηση του Κέντρου.

Η ανακοίνωση ξεκινά με την κατάθεση δύο ερωτημάτων: «Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής εν κρυπτώ;» και «Τι φοβάται η σημερινή πλειοψηφία και κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό από τις άλλες παρατάξεις τα μητρώα των σωματείων;».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο, όπου η «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» ασκεί σκληρή και πολυεπίπεδη κριτική στη Διοίκηση του κ. Παντελή Μαγαλιού.

«Πέρασαν τρία χρόνια από το τελευταίο εκλογικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής. Τρία χρόνια, που η απερχόμενη Διοίκηση που πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ (τώρα λέγεται ΔΗΣΥΕ), έλαμψε δια της απουσίας της, από οτιδήποτε απασχολούσε τους εργαζόμενους της περιοχής. Τι κι αν οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου κινητοποιούνται για να σώσουν τις θέσεις εργασίας τους, τι κι αν οι πρώην εργαζόμενοι του Λαναρά κάνουν μια τιτάνια προσπάθεια για την επαναλειτουργία των εργοστασίων, τι κι αν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΛΜΑΝ τρέχουν να διασώσουν το εργοστάσιο, οι κύριοι της Διοίκησης είχαν σταθερό προσανατολισμό: στις αίθουσες δικαστηρίων ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον των εργαζομένων και στην Επιθεώρηση Εργασίας ως εργοδότες.

Εκτός από τις κινητοποιήσεις άλλων κλάδων (εμπόρων, επιστημόνων και επαγγελματιών), που έσπευσε να φωτογραφηθεί ο Πρόεδρος, τι άλλο έχει να επιδείξει; Δυστυχώς τίποτε απολύτως.

Μία και μοναδική ασχολία έχουν για να περνούν τις ώρες της απαλλαγής από την εργασία, που τους δίνει ο νόμος: Την αναπαραγωγή της γραφειοκρατίας τους, κάνοντας εκλογές σε Σωματεία «σφραγίδες», που δεν έχουν καμία δραστηριότητα πέρα από το να βγάζουν αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο. Σωματεία που κανείς δεν γνωρίζει την Διοίκησή τους και τι εκπροσωπούν. Ο ίδιος ο Πρόεδρος, αλλά και αρκετά μέλη της πλειοψηφίας, εκλέγονται από Σωματεία χωρίς καμία απολύτως δράση. Αλήθεια πώς είναι δυνατόν με την ανεργία που υπάρχει στο νομό, ν’ αυξάνεται η δύναμη του Εργατικού Κέντρου;

Δυστυχώς αυτούς τους συσχετισμούς (ανύπαρκτων εργαζομένων και πελατειακών σχέσεων) θα κληθεί ν’ αναπαράγει το –κατ’ ευφημισμό- Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου την Κυριακή 15 Γενάρη.

Ένα Εργατικό Κέντρο που έχει καταντήσει μαυσωλείο και μόνο ως κτίριο το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του Νομού. Που λίγες μέρες πριν τις εκλογές η πλειοψηφία, μην αντέχοντας την υπερβολική δημοκρατία που πρέπει να διέπει τα συνδικάτα, αρνείται να δώσει τα στοιχεία των Σωματείων που θα συμμετέχουν στο Συνέδριο, στις άλλες παρατάξεις (ίσως δεν τελείωσε το μαγείρεμα). Τι φοβούνται και τα κρύβουν με τόσο μεγάλο ζήλο μόνο αυτοί το ξέρουν, αλλά να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα το μάθουμε.

Εμείς, ως πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη, που σκοπός μας είναι η αλλαγή σελίδας στο πολύπαθο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά κυρίως με τη στήριξη των εργαζομένων που ανιδιοτελώς δραστηριοποιούνται στα Σωματεία τους, αυτή μας την προσπάθεια. Ενάντια σε εργατοπατέρες, μηχανισμούς και κάθε λογής κατεστημένα».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood