Στο Νοσοκομείο ο ένας διακινητής και οι 4 μη νόμιμοι μετανάστες

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 16 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 4 ομοεθνείς τους, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, με οδηγό τον 16χρονο και συνοδηγό τον 24χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη.

Στο δυτικό κόμβο Ξάνθης, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς την πόλη της Ξάνθης. Πλησίον της διασταύρωσης του  Πετροχωρίου, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί εκτός οδοστρώματος.

Στη συνέχεια, ο 16χρονος διακινητής εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, επιχειρώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν ο 24χρονος έτερος διακινητής και οι τέσσερις διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Τέσσερις από αυτούς παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ ο ένας μη νόμιμος μετανάστης εξήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 16χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον το παραπάνω αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε, όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας και τρία κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.