Συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Έβρου Δ. Πέτροβιτς, Ροδόπης Χρ. Μέτιος και Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ Κ. Αντωνιάδης, και οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και των Περιφερειακών Ενοτήτων (Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης), είχε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.

Αντικείμενα της συνάντησης, ήταν:

α) Η προσαρμογή των μελετών και των προϋπολογισμών των έργων οδοποιίας σε ρεαλιστικό επίπεδο, και η αποφυγή  μαξιμαλιστικών  μεγεθών που οδηγούν στη μη υλοποίηση (ακύρωση) των έργων, αφού  οι πόροι είναι  περιορισμένοι.

β) Ο εντοπισμός όλων των σημείων οδοποιίας, αρμοδιότητας (κατασκευής-συντήρησης) της Περιφέρειας (εθνικού και επαρχιακού δικτύου), και η ιεράρχησή του, για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων και επικίνδυνων σημείων.

Ο κ. Παυλίδης, ανέφερε: «Επιβάλλεται να προσαρμόσουμε τα μεγέθη των προϋπολογισμών των έργων και τις μελέτες στο ανάλογο μέτρο, χωρίς υπερβολές, αλλά και να μη χαθεί τίποτε σε ποιότητα και ασφάλεια. Να δουλέψουμε με βάση τους πόρους που έχουμε, με υψηλό αποτέλεσμα, και να μην επιτρέψουμε μαξιμαλιστικούς προϋπολογισμούς να ακυρώσουν την κατασκευή τους λόγω αδυναμίας κάλυψής τους».