Ο Κώστας Σιμιτζής είναι ο πρώτος επίσημα ανακοινωμένος υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας, κατέρχεται στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου, με το “χρίσμα” του Κινήματος Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση στην Κομοτηνή του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΙΝΑΛ (στις 4/10) με θέμα τις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, και αφού ακολούθησαν διαδικασίες πολιτικής διαβούλευσης, και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των στελεχών που είχαν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον, η Επιτροπή Αυτοδιοίκητων Εκλογών κατέληξε στην ακόλουθη ομόφωνη απόφαση:

Αποφασίζουμε την πολιτική στήριξη του Κώστα Σιμιτζή ως επικεφαλής ευρείας αυτοδιοικητικής παράταξης που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη και την εντολή των πολιτών για αλλαγή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ως επικεφαλής μιας προοδευτικής, αυτόνομης, αυτοδιοικητικής παράταξης, με τη συνεργασία και συμπόρευση ευρύτερων κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μπορεί να εγγυηθεί τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός σύγχρονου αναπτυξιακού προγράμματος που θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο δημιουργικής προσπάθειας για την περιοχή. Το Κίνημα Αλλαγής με όλες τις δυνάμεις του θα στηρίξει αυτή την προσπάθεια”.

Ποιός είναι ο Κώστας Σιμιτζής

Ο Κώστας Σιμιτζής είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει αναγορευθεί Διδάκτωρ Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με αντικείμενο το Διεθνές Δίκαιο, και είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Ειδικεύεται κυρίως σε υποθέσεις διοικητικού και εμπορικού δικαίου, δημόσιων και ιδιωτικών συμβάσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικού και ασφαλιστικού δικαίου. Από 1.1.2007 έως και 31.8.2014 διετέλεσε Δήμαρχος Καβάλας. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την περίοδο 2011 – 2014, και τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περίοδο 2010 – 2014.