Ανακοίνωση, με την οποία στηλιτεύουν την απουσία των Βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ από την πρόσφατη σύσκεψη στην οποία προσήλθε μόνο ο Βουλευτής του «Ποταμιού» κ. Ιλχάν Αχμέτ, εξέδωσαν 16 τοπικοί φορείς, καλώντας τους «να αναθεωρήσουν τη στάση τους και με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού (και όχι τυχόν πολιτικές σκοπιμότητες), να ανταποκριθούν στην αυτονόητη υποχρέωσή τους απέναντι στους πολίτες που εκπροσωπούν», και υπογραμμίζοντας πως «συνεπώς η ευθύνη για την πραγματοποίηση του ζητούμενου διαλόγου ανήκει πλέον στους ίδιους».

Οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν χθες βράδυ νέα συνάντηση, όπου συζητήθηκαν και προτάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό.

Η ανακοίνωση των φορέων:

«Ως εκπρόσωποι των παραγωγικών, επιστημονικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών Φορέων του Ν. Ροδόπης, μετά και την παλλαϊκή συμμετοχή της κοινωνίας του τόπου μας, στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 4 Φλεβάρη και σε συνέχεια των πρωτοβουλιών μας ως ενιαίο μέτωπο όλων των Φορέων του Νομού Ροδόπης για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, απευθύναμε πρόσκληση στους Βουλευτές του Νομού μας, σε διάλογο επί του ανωτέρω Νομοσχεδίου  για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, προκειμένου αφενός να αναδείξουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις του σε κάθε κοινωνική ομάδα και αφετέρου να ακούσουμε τις θέσεις των Βουλευτών επί του νομοσχεδίου.

Στην εν λόγω συνάντηση προσήλθε ο Βουλευτής κ. Ιλχάν Αχμέτ, δυστυχώς όμως, οι Βουλευτές κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, παραλείποντας ακόμη και να μας ειδοποιήσουν σχετικώς.

Το ύψιστης σημασίας για τη Χώρα μας ζήτημα του ασφαλιστικού, αφορά στο σύνολο της κοινωνίας και απαιτεί τη μέγιστη συμμετοχή όλων των θεσμικών εκπροσώπων στο τραπέζι του διαλόγου.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η στάση απαξίωσης των θεσμικών φορέων του τόπου μας δεν είναι η δέουσα, πολλώ δε μάλλον όταν αυτή προέρχεται από το ύψιστο για τη δημοκρατία μας αξίωμα, δηλαδή αυτό του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.

Καλούμε λοιπόν τους ανωτέρω Βουλευτές, να αναθεωρήσουν τη στάση τους και με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού Λαού (και όχι τυχόν πολιτικές σκοπιμότητες) να ανταποκριθούν στην αυτονόητη υποχρέωσή τους απέναντι στους πολίτες που εκπροσωπούν. Συνεπώς η ευθύνη για την πραγματοποίηση του ζητούμενου διαλόγου ανήκει πλέον στους ίδιους.

Τέλος, όσον αφορά στον κ. Ιλχάν Αχμέτ, ο ίδιος δεσμεύτηκε, ότι θα καταψηφίσει το άδικο, φοροεισπρακτικό και αντιαναπτυξιακό σχέδιο του Ασφαλιστικού, ενώ παράλληλα θα πιέσει μέσω του κόμματός του για την απόσυρσή του και την από μηδενικής βάσης έναρξη διαλόγου με το σύνολο των φορέων της Χώρας, ώστε να βρεθεί δίκαιη, συναινετική και βιώσιμη λύση».

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ:

1) Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

2) ΕΡΓΑΤΙΚΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

3) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

4) ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΡΑΚΗΣ.

5) ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ & ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

6) ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

7) ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

8) ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

9) ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

10) ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

11) ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ.

12) ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

13) ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

14) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΘΡΑΚΗΣ.

15) ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.

16) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ.