«Αγαπητοί φίλοι της Κιθάρας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σας ενημερώνουμε ότι τα Φεστιβάλ που διοργανώνει ή συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, είναι τα παρακάτω:

– KAΡΔΙΤΣΑΣ, αρχές Ιουλίου κάθε έτους στη Λίμνη Πλαστήρα,

– ΒΟΛΟΥ, κάθε χειμώνα στον Πολυχώρο Φουντούλη,

– ΑΜΦΙΚΑΙΑΣ, κάθε άνοιξη στην Αμφίκλεια, στο Αγρόκτημα Αμφίκαια,

– ΘΡΑΚΗΣ, κάθε Πάσχα στην Κομοτηνή,

  • και από 17-19 Ιουλίου 2015, το ΘΕΡΙΝΟ Φεστιβάλ ΒΟΛΟΥ με το Ωδείο Φουντούλη.

Παρατηρήθηκε από καλοκαιρινό Φεστιβάλ να χρησιμοποιεί το λογότυπο του Συλλόγου μας εν αγνοία μας, και να αναφέρει ότι υποστηρίζουμε το Φεστιβάλ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών κ. Στ. Γκόλγκαρης, στο Φεστιβάλ Θράκης στην Κομοτηνή, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία με 100 συμμετέχοντες και 150 διαγωνιζόμενους.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών κ. Στ. Γκόλγκαρης, στο Φεστιβάλ Θράκης στην Κομοτηνή, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία με 100 συμμετέχοντες και 150 διαγωνιζόμενους.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει φυσικά. Ο Σύλλογος μας, για κάθε Φεστιβάλ που διοργανώνει, έχει την απόλυτη ευθύνη των προσκεκλημένων και των προγραμμάτων, γι΄ αυτό και όλα μέχρι τώρα τα Φεστιβάλ που διοργανώσαμε, είχαν απόλυτη επιτυχία. Στα έξι Φεστιβάλ που έχουμε διοργανώσει στα δύο χρόνια ίδρυσης του Συλλόγου, οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις οκτακόσιες».

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών κ. Στέλιος Γκόλγκαρης, αναφέρει: «Το θεωρούμε ατυχές συμβάν και δεν δίνουμε περαιτέρω συνέχεια. Ευχόμαστε ειλικρινά σε κάθε κιθαριστικό Φεστιβάλ, όποιος και να το διοργανώνει, κάθε επιτυχία, γιατί θεωρούμε ότι έστω και από διαφορετική οπτική γωνιά, όλοι θέλουμε την πρόοδο της κιθάρας και την αναγνώριση της μεγάλης Ελληνικής κιθαριστικής σχολής. Ελπίζουμε στο μέλλον, να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα».