Μία εβδομάδα μετά την “καταγγελία” της ΕΛΜΕ και την απάντηση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης ΑΜ-Θ.

Τη στήριξή του στον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Ηλία Ιωαννάκη, εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, ενόψει της πειθαρχικής δίωξης που άσκησε εις βάρος του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Πναγιώτης Κεραμάρης.

Το θέμα “έφερε” στη δημοσιότητα πριν από μία εβδομάδα σχετική “καταγγελία” της ΕΛΜΕ, την οποία πάντως δεν άφησε αναπάντητη ο κ. Κεραμάρης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφεται από το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, ενημερώθηκε για την κλήση σε απολογία και την άσκηση πειθαρχικής δίωξης (σε δύο περιπτώσεις) από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Παναγιώτη Κεραμάρη εναντίον του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κ. Ηλία Ιωαννάκη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, εκφράζει τη λύπη του για το συγκεκριμένο γεγονός, και δηλώνει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του προς τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Ιωαννάκη, υπό την εμπνευσμένη και ικανή καθοδήγηση του οποίου το Σχολείο διατηρεί υψηλό επίπεδο εκπαιδευτικού έργου στην γενική και μουσική παιδεία, αποτελεί πρότυπο εύρυθμης λειτουργίας, και έχει αποσπάσει την πανελλήνια αναγνώριση για την ποιότητα των σπουδών που προσφέρει, κατατάσσοντάς το μεταξύ των τριών καλύτερων Μουσικών Σχολείων της Ελλάδας. Ειδικότερα, η εξαιρετικά επιτυχής παρουσίαση συναυλιών των μουσικών συνόλων του Σχολείου (με τη συμμετοχή του καταξιωμένου ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά), σε Θεσσαλονίκη, Φιλιππούπολη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Σέρρες, τον Μάιο 2017, αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου του έργου που επιτελείται, της αναγνώρισής του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και της υψηλής εμπειρογνωμοσύνης του Ηλία Ιωαννάκη σε ζητήματα σχετικά με τη μουσική παιδεία.

Μέσα από τη συνεργασία μας με τον κ. Ιωαννάκη, έγινε απόλυτα σαφές, τόσο σε εμάς όσο και στην τοπική κοινωνία, ότι η θητεία του ως διευθυντή και ηγέτη στο συγκεκριμένο σχολείο, ανέδειξε τη συγκεκριμένη σχολική μονάδα, αλλά και πρόσθεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο γνώσης στους μαθητές του. Επίσης, ως δάσκαλος, παιδαγωγός, και γνώστης της εξελικτικής ψυχολογίας, χειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προβλήματα που προέκυψαν και απασχόλησαν τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Ως αιρετοί εκπρόσωποι των Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Ηλία Ιωαννάκη και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του, προστατεύοντας τον θεσμικό του ρόλο και κατ’ επέκταση το κύρος του Σχολείου μας».