Ανακοίνωση-καταγγελία αναφορικά με την επίθεση των ΗΠΕ, Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας κατ΄της Συρίας, εξέδωσε το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, και απευθύνει κάλεσμα για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-καταγγελία:

“Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής καταδικάζει την επίθεση  των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας, με τη στήριξη και άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., ενάντια στη Συρία,  με χαλκευμένα στοιχεία και προσχήματα. Στόχος τους είναι ο έλεγχος νέων αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών – και ενεργειακών δρόμων,  ματώνοντας για μια ακόμα φορά τους λαούς.

Η ένταση της επιθετικότητας  ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Γαλλίας,  και η τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή, αυξάνουν τους κινδύνους ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς.

Μεγάλες ευθύνες  έχει η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ γιατί συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μπλέκει την χώρα  στους  ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς ως σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή, διεκδικώντας μερίδιο  από τη μοιρασιά της λείας, για λογαριασμό το ελληνικού κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τα συνδικάτα δυναμώνουμε  την  κοινή πάλη και την  αλληλεγγύη των λαών, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το  σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που τον γεννά, απαιτώντας:

√ Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

√ Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

√ Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων.

√ Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες, διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

√ Αγώνας τώρα ενάντια στον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον σωβινισμό.

√ Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δείξουμε το ανάστημά μας. Διεκδικώντας έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, συμμετέχουμε στη φετινή Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση την 1η Μάη, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής”.