Ανυποχώρητοι διαμηνύουν οτι παραμένουν οι αγρότες σε όλη τη χώρα, σκληραίνοντας τη στάση τους και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Σε ανακοίνωσή της, δε, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών μπλόκων, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, τόσο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και στη ΝΔ:

«Η κυβερνητική εκστρατεία συκοφάντησης της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς, βρήκε νέα έκφραση με τους διάφορους χαρακτηρισμούς για “μπλε”, “μαύρους”, “κόκκινους” αγρότες, που δεν δέχονται τον διάλογο που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τη σκυτάλη πήρε η ΝΔ, εμφανιζόμενη ως “προστάτης της αγροτιάς”, με δηλώσεις ότι “επεισόδια σε αγροτικές κινητοποιήσεις δημιουργούν άνθρωποι της κυβέρνησης”.  Ότι και να κάνει όμως δεν μπορεί να κρύψει τη συμφωνία της με τη στρατηγική της κυβέρνησης που εκφράστηκε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου, προαπαιτούμενα του οποίου είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό, κι ότι η δική της συγκυβέρνηση έκανε την αρχή.

Η κυβέρνηση, τα “παπαγαλάκια” της και η ΝΔ, ας καταλάβουν επιτέλους ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Δεν χρειάζονται “προστάτες”. Ούτε θα δεχτούν τον προσχηματικό  διάλογο για να συμφωνήσουν στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της Κ.Α.Π. της Ε.Ε. και των κάθε είδους συνεταίρων της. Δεν πρόκειται να διαλέξουμε το σχοινί που θα μας κρεμάσει.

Διάλογο για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής που επικαλείται η κυβέρνηση και επαναλαμβάνουν ορισμένοι στα μπλόκα, που θα στηριχτεί στην ενίσχυση των μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων,  και οδηγεί στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, δεν πρόκειται να κάνουμε.

Δεν κάνουμε σκόντο από τα αιτήματα επιβίωσής μας!

Η κυβέρνηση γνωρίζει και οφείλει να τοποθετηθεί στο πλαίσιο αιτημάτων μας.

Το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν φοβάται τις προβοκάτσιες και δεν έχει ανάγκη από προστάτες.

Κάθε προσπάθεια συκοφάντησής μας, όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο να πυκνώσουμε τα μπλόκα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και τα νησιά, να συνεχίσουμε, και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά της σχέδια για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, να καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ».