«Πριν από λίγες μέρες, μετά την υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος Έργων από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Διοίκηση της Περιφέρειας εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τίτλο «Ο Πολιτισμός στο επίκεντρο της Περιφέρειας», θέλοντας να δώσει έμφαση στην Τουριστική και Πολιτιστική δράση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Στο Δελτίο Τύπου λοιπόν της Περιφέρειας γίνεται μια αναφορά νέων έργων Τουριστικής και Πολιτιστικής Δράσης κατά Περιφερειακή Ενότητα. Το σύνολο του προϋπολογισμού αυτών των νέων έργων δεν ξεπερνά τις 500.000 ευρώ, δηλαδή το 1,5% περίπου του συνόλου του προϋπολογισμού όλων των έργων του προγράμματος. Προφανώς το «επίκεντρο της Τουριστικής και Πολιτιστικής Δράσης» τόσο κοστολογείται. Τους προτρέπουμε να δουν προσεκτικά το Τεχνικό Πρόγραμμα της προηγούμενης διοίκησης και θα καταλάβουν ότι τα έργα του Τεχνικού Προγράμματός τους, είναι έργα και χρηματοδοτήσεις δικές μας.

Επισημαίνουμε λοιπόν τα εξής σημεία:

  • Σχεδόν το σύνολο του τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας (98%) είναι της προηγούμενης Διοίκησης.
  • Αυτό το πρόγραμμα φέτος το ψήφισε η παράταξη του κ. Παυλίδη ενώ πέρυσι (Φεβρουάριο 2014) το είχε καταψηφίσει.

  • Τα πολιτιστικά τους έργα δεν έχουν δεσμευμένη πίστωση.

  • Όλα τα έργα που δημοπρατούνται σήμερα και θα δημοπρατηθούν το 2015 και αρχές του 2016, είναι έργα της προηγούμενης διοίκησης που αυτοί καταψήφισαν.

Κάπως έτσι «ο πολιτικός πολιτισμός της οικειοποίησης έργων γίνεται επίκεντρο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ» από τη σημερινή διοίκηση».