Μπορεί το προ ημερών παιχνίδι μεταξύ του ΠΑΟΚ Κομοτηνής και της Βιστωνίδας Κοπτερού να έληξε κανονικά στην ώρα του, ωστόσο το τρίτο ημίχρονο που ακολούθησε πήρε περίπου δυο ώρες. Ο λόγος ήταν πως ο ΠΑΟΚ έκανε ένσταση για το παιχνίδι για παράνομη συμμετοχή ποδοσφαιριστή στην ομάδα του Κοπτερού. Το γεγονός αυτό έφερε μια αναστάτωση στο Κοπτερό περνώντας έτσι σε δεύτερη μοίρα η νίκη που πέτυχε. Το κεντρικό πρόσωπο της ένστασης ήταν ο Τραπεζάρης (Τζουμάνι), που στη διάρκεια του παιχνιδιού αποχώρησε για να πάει στο νοσοκομείο διότι απ’ ότι μας ανέφεραν έσπασε το πόδι του. Το τι θα επακολουθήσει δεν το γνωρίζουμε μιας και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά σε όλα τα επίπεδα. Και αυτό διότι ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση για το τι μέλη γενέσθαι με την υπόθεση αυτή. Πάνω σε αυτό το κομμάτι η Ακαδημία έστειλε και τη σχετική ανακοίνωση.

«Η Ακαδημία ΠΑΟΚ Κομοτηνής εδώ και πέντε χρόνια σεβόμενη τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθε προσπαθεί μέσα από τα πρωταθλήματα (παιδικά-αντρικό) να βάλει και αυτή ένα επιπλέον λιθαράκι στο ποδόσφαιρό μας. Σκοπός και στόχος φυσικά είναι οι νέοι αθλητές να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και μελλοντικά να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Τα έργα της Ακαδημίας είναι πλέον είναι γνωστά και αναφέρονται από όλον τον κόσμο του ποδοσφαίρου στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης αλλά και σε όλη την Βόρεια Ελλάδα. Το  γεγονός που συνέβη στον αγώνα με την Βιστωνίδα Κοπτερού είναι πέραν οποιασδήποτε πολιτικής μας μιας και ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής υπηρετεί νόμιμα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Για την Ακαδημία ΠΑΟΚ Κομοτηνής η φιλοσοφία της είναι οι αθλητές της να παίζουν και να κερδίζουν από την συμμετοχή τους στους αγώνες. Όλο αυτό δεν γίνεται σεβαστό από κάποιους συλλόγους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νίκη και όχι με τίμια μέσα».

Σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε γύρω από αυτό το γεγονός μόλις τελείωσε τον παιχνίδι διαπιστώσαμε πως όντως υπάρχει το όνομα του Τραπεζάρη στο φύλλο αγώνα , ωστόσο με άλλη φωτογραφία που μάλιστα δεν είναι σφραγισμένη από την ΕΠΣ Θράκης. Εάν λοιπόν εξελιχτεί με αρνητικό τρόπο το θέμα  του Κοπτερού τότε πιθανόν να αφαιρεθούν πέντε βαθμοί από την ομάδα, να της επιβληθεί χρηματικό ποσό και μείωση βαθμών από τη νέα σεζόν. Αυτή ήταν η τιμωρία της Ένωσης Ασωμάτων σε ίδια περίπτωση πριν από δυο χρόνια.

Ακόμη, η ομάδα του ΠΑΟΚ αναφέρει:

%cf%80%ce%b1%ce%bf%ce%ba-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%84%ce%b7%ce%bd%ce%b7%cf%83-2«Ενόψει των διαδραματισθέντων κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα, που έλαβε χώρα την Κυριακή, 13/11/2016 και ώρα 15:00΄, στο δημοτικό γήπεδο Ιάσμου «Απόστολος Σουρλιώτης» μεταξύ των ομάδων “ΠΑΟΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ” και “ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ ΚΟΠΤΕΡΟΥ”, κατά το  πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής ΕΠΣ Θράκης για το πρωτάθλημα της κατηγορίας β΄ ερασιτεχνικής ανδρών, το Αθλητικό σωματείο και οι Ακαδημίες με τον διακριτικό τίτλο «Π.Α.Ο.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» εκφράζουν τη μεγάλη λύπη τους για τις απαράδεκτες τακτικές που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, λόγω της αμφισβητήσιμης νομιμότητας συμμετοχής στο παιχνίδι αθλητή, πρακτική την οποία καταδικάζουν με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο. Πρόκειται για ενέργεια, η οποία προσβάλλει με τον πλέον κατάπτυστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, το αθλητικό πνεύμα του ποδοσφαίρου, καθώς και τα ευγενή ιδεώδη, που πρεσβεύει το άθλημα αυτό στην εν γένει κοινωνία και δη στους μικρούς αγωνιστές του αθλήματος αυτού.

Το Αθλητικό σωματείο με το διακριτικό τίτλο «Π.Α.Ο.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», στα πλαίσια της ευθύνης, που έχει αναλάβει να εκπροσωπεί και να προστατεύει επάξια μεγάλο αριθμό αθλητών, και ως συνεργαζόμενη ακαδημία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, φθάνοντας στα όρια της ανοχής της ΔΗΛΩΝΕΙ ότι από τούδε και στο εξής θα παύσει να ανέχεται την οποιαδήποτε αντικανονική συμπεριφορά, η οποία θα επιδεικνύεται κατά τη διενέργεια ποδοσφαιρικών αγώνων για το πρωτάθλημα υποδομής της ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ (και όχι μόνο …), κατά το οποίο έχουν παρατηρηθεί ουκ ολίγες φορές πρακτικές χρησιμοποίησης παιχτών-αθλητών έτερης ηλικιακής κλίμακας, από αυτήν που επιτρέπουν οι Κανονισμοί της ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ και της ΕΠΟ, καθώς και κάθε άλλη μορφή αντικανονικής συμπεριφοράς και θα προβαίνει σε εξονυχιστικό έλεγχο τήρησης της νομιμότητας, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες πρακτικές, όπως τις ανωτέρω, οι οποίες προσβάλλουν και αμαυρώνουν τις ευγενείς αρχές που πρεσβεύει το άθλημα του ποδοσφαίρου και να προστατεύσει τους αθλητές και τις οικογένειές τους, που εκπροσωπεί το σωματείο μας.

Όπως είναι γνωστό σε όλο τον αθλητικό κόσμο της περιοχής μας, οι αθλητικές ακαδημίες ΠΑΟΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, καθ’όλο το χρονικό διάστημα λειτουργίας τους και της πορείας τους κατά τα τελευταία πεντέμισι και πλέον έτη, ουδέποτε χρησιμοποίησε τις ως άνω πρακτικές, μήδε προέβη σε πράξεις αθέμιτου ανταγωνισμού, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει και να προωθήσει τα ιδεώδη, που πρεσβεύει το ποδόσφαιρο, αναγνωρίζοντας παραλλήλως την αγωνία και τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες ποδοσφαιρικές ομάδες να επιβιώσουν στους χαλεπούς αυτούς καιρούς, που διανύουμε. Αυτές οι ενέργειες περιθωριακών μειοψηφιών του ποδοσφαίρου, δεν εκφράζουν με κανέναν τρόπο τη συντριπτική πλειονότητα των υγιών ποδοσφαιρικών ομάδων, μήδε αποτελούν δείγμα της ευγενούς άμιλλας, που διακρίνει τις ομάδες της περιοχής μας.

Το Αθλητικό σωματείο με τον διακριτικό τίτλο «Π.Α.Ο.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ» αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από τους αθλητές της, αλλά και από το αθλητικό κοινό για τις ανωτέρω προσβλητικές για το ποδόσφαιρο πρακτικές διαφόρων ιθυνόντων, υπόσχεται δε ότι θα πράξει κάθε τι νόμιμο για τη διαφύλαξη των ιδεωδών, που πρεσβεύει το άθλημα αυτό και την προστασία του από φαινόμενα, όπως τα διαδραματισθέντα κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα της προηγούμενης Κυριακής.

Με τιμή, ο Πρόεδρος  Μαρινάκης Γεώργιος».

πηγή: rodopisports.gr