«Η δήθεν αριστερή Κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, συνεχίζει να κρατά σε ισχύ ένα μόρφωμα στα μέτρα του κεφαλαίου», τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής παρακολουθεί με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Στον Μαρινόπουλο εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, και στην Κομοτηνή δεκάδες, οι οποίοι δεν πρέπει επ’ ουδενί να γίνουν τα εύκολα θύματα των επιχειρηματικών παιχνιδιών που παίζονται πάντα στις πλάτες των εργαζομένων.

Δυστυχώς το Πτωχευτικό Δίκαιο της χώρας μας αποτελεί εργαλείο διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζών, των προμηθευτών και του Δημοσίου, αφήνοντας τελευταίους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Η δήθεν αριστερή Κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, συνεχίζει να κρατά σε ισχύ ένα μόρφωμα στα μέτρα του κεφαλαίου.

Το συνδικαλιστικό κίνημα θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των μισθών τους».