Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησής του (με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων: Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενότητα-ΔΗΣΥΕ, Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση-ΑΣΠ, και Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία-ΔΑΣ), καταγγέλλει την Υπουργό Απασχόλησης κ. Αχτσιόγλου Έφη γιατί «καθυστερεί την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για τη χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα) για το 2017».

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, αναφέρει:

«Η χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων γίνετε με χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις όλων των εργαζομένων και δεν επιβαρύνεται  ο κρατικός προϋπολογισμός. Αυτή η καθυστέρηση έχει ως συνέπεια να παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του 2017 οι εργαζόμενοι όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και φυσικά και οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής».

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται  ακόμη «η περίεργη στάση των συναδέλφων εργαζομένων  του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής», οι οποίοι όπως υπογραμμίζεται, «παρ’ ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, δεν έχουν κάνει καμία καταγγελία ή κάποια άλλη ενέργεια για να κατοχυρώσουν τα δεδουλευμένα τους, κάτι που είχαν κάνει σε παρόμοια κατάσταση πριν από τέσσερα χρόνια όταν και καταγγελία έκαναν στην Επιθεώρηση Εργασίας, και Ασφαλιστικά Μέτρα κατέθεσαν, και Συνέντευξη έδωσαν για να εκθέσουν το πρόβλημά τους».