«Η  ΔΟΕ καταδικάζει την απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και τις προτάσεις του Δ.Σ.  του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και για τη μείωσή του κατά 32,50% που οδηγούν σε συρρίκνωση και σε διάλυση του Ταμείου και σε οικονομική καταστροφή τους ασφαλισμένους.

Η διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου είναι ευθύνη της Πολιτείας, γιατί η ίδια διαχρονικά με αποφάσεις όλων των Κυβερνήσεων οδήγησε σε απαξίωση του Ταμείου και σε αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς τους μερισματούχους – συνταξιούχους του Ταμείου.

Η ΔΟΕ απαιτεί:

  • την επαναφορά της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου.
  • την ανάκληση της απόφασης για την ανά τρίμηνο χορήγηση του μερίσματος και την επαναφορά της μηνιαίας χορήγησής του.
  • να εγγυηθεί το Κράτος, ως οφείλει, τη συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου.

ΔΟΕΔεν θα ανεχθούμε καμία περαιτέρω περικοπή του μερίσματος.

Απαιτούμε από το Δ.Σ. του Ταμείου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και συνταξιούχων που με τον μόχθο τους συντηρούν το Ταμείο από το 1867, και να μην ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική.

Η σταθερή απόφασή μας να υπερασπιστούμε τα Ταμεία μας και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, και να αντισταθούμε στην πολιτική της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που στοχεύουν στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και οδηγούν τις εργασιακές σχέσεις στον 19ο αιώνα, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής και του αντιασφαλιστικού εκτρώματος που κατεβάζουν προς ψήφιση».