(φωτό: η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ροδόπης, κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου)

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, για το ζήτημα της πιθανότητας ίδρυσης νομικής σχολής στην Πάτρα, ο δικηγορικός σύλλογος Ροδόπης εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των προεδρείων των Δικηγορικών Συλλόγων της Εφετειακής Περιφέρειας Θράκης, η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, στην οποία συμμετείχαν επιπλέον και εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών καθώς και ο κοσμήτορας της Νομικής σχολής του ΔΠΘ.

Εκφράσαμε με σαφή και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα, πέραν της αυτονόητης αναγκαιότητας ενίσχυσης του ΔΠΘ, στο οποίο ήταν και θετικός, την ταυτόχρονη απόσυρση κάθε σκέψης περί επικείμενης ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής, η οποία θα επέφερε, πέραν της διόγκωσης του ήδη  υπάρχοντος υπερπληθωρισμού των νομικών επιστημόνων, και σοβαρό πλήγμα στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ και κατ´ επέκταση στην περιοχή.

Η συζήτηση ενδιαφέρουσα, με αντιπαραθέσεις επιχειρημάτων εκατέρωθεν. Τονίσαμε  το αυξημένο ενδιαφέρον και την ανησυχία όλων των φορέων της Θράκης σχετικά με το ζήτημα αυτό, καθώς και τη συζήτηση περί συνένωσης του ΤΕΙ / ΑΜ-Θ όχι με το ΔΠΘ, όπως θα ήταν αναμενόμενο, καθώς είναι ο φυσικός τους χώρος, αλλά με το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Υπήρξε η δέσμευση ότι δεν θα αιφνιδιάσει τον νομικό κόσμο, το ίδιο το ΔΠΘ αλλά και την τοπική κοινωνία με μονομερείς αποφάσεις, ότι θα επιδιώξει συναινέσεις, καθώς και ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος και η διαβούλευση με την κοινωνία.

Εμείς ως Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση».