Ανακοίνωση-βόμβα εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), μετά την επιστολή προς την ίδια, την ΚΕΔ αλλά και την … UEFA, του α΄ αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη, με την οποία αξιώνει να αντικατασταθούν οι διαιτητές του ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:

«Η σημερινή προκλητική ‎επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής των θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου και κάθε υγιώς σκεπτόμενου Έλληνα φιλάθλου.

Προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, αναπόδεικτες κατηγορίες, ύβρεις και συκοφαντικές αναφορές, στοχοποιούν επαγγελματίες, εργαζομένους και οικογενειάρχες, και σπιλώνουν σε εθνικό δίκτυο υπολήψεις, με στόχο την κατατρομοκράτησή τους ενόψει ενός ποδοσφαιρικού αγώνα που κάποιοι αποφάσισαν να μετατρέψουν σε “ρωμαϊκή αρένα” αποβλέποντας σε μικροπολιτικά οφέλη για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Είναι προφανές, δε, ότι πλέον μετέρχονται κάθε μεθόδου προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν κάθε διαδικασία εξυγίανσης. Στην προσπάθειά τους αυτή δεν διστάζουν μάλιστα να εξευτελίσουν το ποδόσφαιρο της χώρας μας και σε διεθνές επίπεδο.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν πρόκειται να εμπλακεί σε αυτή την προσχεδιασμένη αθλιότητα!

Εφεξής τον λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα στα οποία θα παραπεμφθεί όποιος τορπιλίζει το ήπιο κλίμα των αγώνων, δημιουργεί κίνδυνο πρόκλησης κρουσμάτων βίας στα γήπεδα, και προκαλεί με τη συμπεριφορά του το δημόσιο αίσθημα και το φίλαθλο πνεύμα».

Η επιστολή του Σάββα Θεοδωρίδη προς ΕΠΟ, ΚΕΔ και UEFA, με την οποία ζητά την αλλαγή του διαιτητή Αναστάσιου Παπαπέτρου αλλά και του τέταρτου, Αναστάσιου Σιδηρόπουλου, από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.
«Με αφορμή τον ορισμό του κ. Παπαπέτρου και του κ. Σιδηρόπουλου να διευθύνουν τον εντός έδρας αγώνα μας ενάντια στην ΑΕΚ, την 4η Φεβρουαρίου, έναν από τους πλέον κρίσιμους αγώνες της Super League μέχρι στιγμής, σας ζητούμε με θέρμη να ανασύρετε στη μνήμη σας τα αρκετά αιτήματά μας για την αντικατάσταση της αμφιλεγόμενης ΚΕΔ της ΕΠΟ (όλα τα μέλη της οποίας παραμένουν στη θέση τους όπως προσλήφθηκαν από τον κ. Δέδε, πρώην CEO της ΑΕΚ), αλλά και τις πολυπληθείς διαιτητικές επιδόσεις με τις οποίες παράνομα και ανάρμοστα επηρέασαν την πορεία και το αποτέλεσμα πολλών αγώνων της Super League και εν προκειμένω ενάντια στο συμφέρον του Ολυμπιακού, μαζί με το αίτημά μας για κορυφαίους ξένους διαιτητές UEFA να ορίζονται σε όλα τα κρίσιμα ματς μέχρι το τέλος της σεζόν.