Μετά από ενέργειες στις οποίες προέβη, ζητώντας την παρέμβαση της Γ.Γ. Εμπορίου, αλλά και επισκεπτόμενη τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (OBE),  ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό:

  • Υπάρχει πλήρης επάρκεια καυσίμων στα διυλιστήρια, και ο εφοδιασμός των πρατηρίων γίνεται κανονικά. Ζητείται από τους καταναλωτές να διατηρούν την ψυχραιμία τους. Κανένας πανικός δεν δικαιολογείται.

  • Ισχύουν οι πληρωμές προς πρατήρια με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Για όσα πρατήρια δεν διαθέτουν πρόσβαση στο σύστημα Διατραπεζικών Συναλλαγών (e- banking), η ΟΒΕ ζητά συγνώμη από τους καταναλωτές γιατί δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω καρτών.

  • Καλούνται οι βενζινοπώλες να διευκολύνουν τους καταναλωτές και να τους εφοδιάζουν κανονικά όπως επιτάσσει το επαγγελματικό τους καθήκον σε τέτοιες τις στιγμές.

  • Η ΟΒΕ καταδικάζει τυχόν φαινόμενα κερδοσκοπίας, και συστήνει στους καταναλωτές, σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνουν υπερβολικές τιμές σε σχέση με τις μέσες τιμές άλλων πρατηρίων, να καταγγέλλουν τα φαινόμενα στη Γ.Γ. Προστασίας Καταναλωτή στο τηλέφωνο 1520. Παράλληλα, οι καταναλωτές που διαπιστώνουν υπερβολικά φθηνές τιμές, για τις οποίες υποπτεύονται ότι μπορεί να είναι κάτω του κόστους, πρέπει είναι προσεκτικοί και να ενεργούν κατά τον ίδιο τρόπο.