“Συναντήσεις με τους υποψηφίους περιφερειάρχες που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στη Δυτική Μακεδονία και στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Γιώργο Κασαπίδη και Χρήστο Μέτιο, είχε το μεσημέρι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης”.

Με αυτή τη φράση ξεκινά το σχετικό δελτίο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, όπερ μεθερμηνευόμενον σημαίνει πως ο κύβος ερρίφθη και ο Χρήστος Μέτιος χρίστηκε τελικά υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ.

“Έτσι «κλείδωσαν» πλέον όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες της Νέας Δημοκρατίας στη βόρεια Ελλάδα, καθώς είναι ήδη γνωστό ότι στην Κεντρική Μακεδονία θα στηριχθεί ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον οποίο μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Παρασκευή στο πλαίσιο επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου”, συνεχίζει η ανακοίνωση, κλείνοντας κάθε συζήτηση για το…πολιτικό μέλλον του Χρήστου Μέτιου.

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου…ευχήθηκε στους δύο υποψηφίους “καλή δύναμη” στον αγώνα τους, και τους διαβεβαίωσε ότι θα έχουν την “αμέριστη στήριξή” του, καθώς “η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τις περιφέρειες ως κεντρικό αναπτυξιακό μοχλό στο κυβερνητικό της πρόγραμμα για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάταξη της χώρας.