Τελευταία στάση για τις “Αναιρέσεις 2018” που συνεχίζουν το ταξίδι τους σε όλη την Ελλάδα, η Θράκη, η οποία φιλοξενεί για πρώτη χρονιά το Φεστιβάλ.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, τονίζουν:

“Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις στις πόλεις της Θράκης, πιάνουν το νήμα για πρώτη χρονιά και επιδιώκουν να συμβάλουν στη συγκρότηση ενός πολιτικού και πολιτιστικού προτύπου, ξένου στην κυρίαρχη ιδεολογία αλλά και επικίνδυνου γι’ αυτήν, μάλιστα σε μια περιοχή με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας τη σημασία του φετινού συνθήματος για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών.

Στη νέα φάση που ανοίγεται μπροστά μας, με την απειλή του πολέμου να ξεπροβάλλει όλο και πιο έντονα, θέλουμε τα τραγούδια μας να ακουστούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, προτάσσοντας την πάλη για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, όπως τονίζει και το κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ. Αυτόν τον στόχο υπηρετούν οι “Αναιρέσεις” όπου κι αν έχουν βρεθεί φέτος, τόσο μέσα από το πρόγραμμά τους, όσο και μέσα από τις δράσεις τους.

Με πολιτικές εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες, επιχειρούμε να ανοίξουμε κορυφαία πολιτικά ζητήματα και να ψηλαφίσουμε την πολιτική και την τέχνη της ανατροπής!

Το δύσκολο εγχείρημα των “Αναιρέσεων” και το στήσιμο ενός πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητου φεστιβάλ χωρίς χορηγούς και διαφημίσεις, υλοποιείται σε πείσμα των νόμων της αγοράς, των απαγορεύσεων και των επιθέσεων σε κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα.

Στόχος μας είναι το “Φεστιβάλ Αναιρέσεις” να αποτελέσει ένα συλλογικό πολιτιστικό αντιπρόταγμα στην κυρίαρχη κουλτούρα, μια συλλογική ανατρεπτική διαδικασία, προσφέροντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές εκδηλώσεις, σε νέες και νέους, σε φτωχούς εργαζόμενους και εργαζόμενες, στο επίκεντρο της καπιταλιστικής κρίσης”.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ στη Θράκη

Παρασκευή 19/10 και ώρα 19:30 στην Αλεξανδρούπολη, και το Σάββατο 20/10 και ώρα 19:00 στην Κομοτηνή, πολιτική εκδήλωση/συζήτηση με θέμα «10 χρόνια κρίση, να περάσουμε στην αντεπίθεση», με ομιλητές τους Νίκο Σακαλή (μέλος Κεντρικού Συμβουλίου νεολαίας “Κομμουνιστική Απελευθέρωση” και Γιώργο Κρεασίδη (μέλος Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ), στην την Αλεξανδρούπολη, ενώ στην Κομοτηνή θα μιλήσουν οι Μουσταφά Τσολάκ (δημοσιογράφος) και Παναγιώτης Ξοπλίδης (μέλος Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ). Πριν τις ομιλίες/συζητήσεις, και στις δύο πόλεις, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ για την ΕΑΜική αντίσταση «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών», σε σκηνοθεσία Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα (στις 18:00 στην Αλεξανδρούπολη και στις 17:30 στην Κομοτηνή).

Το πολιτιστικό πρόγραμμα στην Κομοτηνή θα ξεκινήσει στις 21:00 με τα “ΣΙ ΜΠΑΝΤΑ”, μια τοπική μπάντα φοιτητών, και θα συνεχίσει με τους “Ψύλλους στ’ Άχυρα” και τη “Βουκολική Διαταραχή”.