Στην πολύτιμη εθελοντική συνδρομή των σχολών εκπαίδευσης πιλότων που λειτουργούν στα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, για την από αέρος επιτήρηση των δασικών περιοχών κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημ. Πέτροβιτς, που συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κων. Χουβαρδά, είχε συνάντηση εργασίας στον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης Δημόκριτος με στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων.

Από αριστερά: η Υποδιοικήτρια της Π.Υ. Αλεξ/πολης Ελένη Δερμανοπούλου, ο Αρχιεκπαιδευτής και Δ/ντής Εκπ/σης της “Skies Aviation” Ευστάθιος Ατζέμης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ Κώστας Χουβαρδάς, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εναέριας Κυκλοφορίας του Αερολιμένα Αλεξ/πολης “Δημόκριτος” Στυλιανός Ζαντανίδης, η Προϊσταμένη του Μετεωρολογικού Γραφείου Αλεξ/πολης Μαρία Καραπαναγιώτου.

Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συνεργασία τον προϊστάμενο του τμήματος Εναέριας Κυκλοφορίας του διεθνούς αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», Στυλ. Ζαντανίδη, καθώς και τους εκπροσώπους των σχολών εκπαίδευσης πιλότων «Skies Aviation Academy» και «Egnatia Aviation», που με την επιτήρηση του δασικού ιστού της Περιφέρειας ΑΜ-Θ συμβάλλουν στην πρόληψη και στην έγκαιρη αναγνώριση εστιών πυρκαγιάς, με την ενημέρωση των αντίστοιχων μονάδων ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας των αερολιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, τα στελέχη των οποίων με τη σειρά τους διαβιβάζουν τα συμβάντα στις αντίστοιχες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες.

Της εν λόγω συνάντησης, είχαν προηγηθεί επιχειρησιακές συναντήσεις του Αερολιμενάρχη, του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας ΑΜ-Θ,  της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,  των δύο εταιρειών εκπαίδευσης πιλότων  και της Περιφερειακής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου καθορίστηκαν σημεία ενδιαφέροντος ώστε να προσαρμόζονται στο μέτρο του δυνατού τα σχέδια πτήσης των αεροσκαφών και να συμβάλουν στην εναέρια επιτήρηση των εν λόγω περιοχών.