Αναβλήθηκε η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη

Παρατείνεται η αγωνία.
δσ

Ενισχύονται τα σενάρια που θέλουν την τουρκική πλευρά να αναβαθμίζει σε «καθεστώς ομηρίας» την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι συνελήφθησαν την προηγούμενη Πέμπτη σε τουρκικό έδαφος.

Τη Δευτέρα το μεσημέρι το δικαστήριο της Αδριανούπολης αποφάσισε την αναβολή των ενστάσεων – εφέσεων που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων κατά της απόφασης του εισαγγελέα για την προφυλάκισή τους. Ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να διεκπεραιωθεί και το επόμενο στάδιο της διαδικασίας που θα ήταν η διεξαγωγή της κανονικής δίκης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Εξερχόμενοι των δικαστηρίων οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ανέφεραν πως η δικαστική συνέχεια στην υπόθεση είναι δυνατό να δοθεί από αύριο, Τρίτη, έως και την Παρασκευή. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, θα κρατούνται στο συγκρότημα φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου «F» της Αδριανούπολης με την τουρκική στρατοχωροφυλακή να έχει λάβει πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας γύρω από το συγκρότημα και σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν μετέβησαν σήμερα στο δικαστικό Μέγαρο της Αδριανούπολης και σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ έχουν τοποθετεί στο ίδιο κελί.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας το Αθηναϊκό Πρακτορείο Αθηνών μετέδωσε τα εξής:

«Αναβλήθηκε  η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκαση της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

»Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

»Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

»Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο».

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood