Δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας, ηλικίας μόλις 17 και 16 ετών, συνέλαβαν σε παρέβρια περιοχή των Κήπων Έβρου αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, με την κατηγορία της απόπειρας παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο Σύρους πιτσιρικάδες που επέβαιναν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο με ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, πραγματοποίησαν σήμα στάσης, πλην όμως ο 16χρονος οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Σύντομα ωστόσο το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε, και οι επίδοξοι διακινητές επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς. Συγχρόνως, σε κοντινή απόσταση εντός του ποταμού, εντοπίστηκε βάρκα με δέκα περίπου μη νόμιμους μετανάστες που επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την ελληνική όχθη, όμως μόλις αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία επέστρεψαν στο τουρκικό έδαφος.

Όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο Σύροι είχαν μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να παραλάβουν την ομάδα των μη νόμιμων μεταναστών με σκοπό να τους προωθήσουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της αντίστασης και της παράβασης της νομοθεσίας περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων, καθώς αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους και εντοπίστηκαν σε απαγορευμένη περιοχή χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.

Κατασχέθηκε το όχημά τους και οι ίδιοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.