Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε υπόθεση διάδοσης ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 47χρονου ημεδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 36χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο 47χρονος πρώην σύντροφός της, ανήρτησε σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου καθώς και σε ψευδή προφίλ σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πλήθος αισθησιακών φωτογραφιών καθώς και αρχείων βίντεο, με μεταξύ τους προσωπικές στιγμές.

Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε έρευνα που επακολούθησε στην οικία του 47χρονου καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.