Οξύτατο “κατηγορώ” κατά του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, που επιβεβαιώνει όσα έγραφε το inkomotini.news προ ημερών περί μη αναστρέψιμης διαλυτικής κατάστασης στην παράταξη της “Περιφερειακής Αναγέννησης”, εξαπέλυσε ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης.

“Ο Μέτιος δεν έχει την επάρκεια για τη θέση του Περιφερειάρχη”, αποφαίνεται ο κ. Αμοιρίδης, κατηγορώντας τον Χρ. Μέτιο οτι πραγματοποιεί κατ’ επίφαση θεσμικές συναντήσεις εντάσσοντάς τις στο πρόγραμμα των διακοπών του, ανάμεσα σε … “mojito και τσίπουρα”, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Ακόμη, ο Μιχ. Αμοιρίδης υπενθυμίζει με νόημα οτι ως περιφερειάρχης ο Χρ. Μέτιος “μας προέκυψε χωρίς να κοπιάσει” (θυμηθείτε τα σχετικά γεγονότα ΕΔΩ και ΕΔΩ), ενώ αφήνοντας να εννοηθεί οτι εκφράζει και άλλους συναδέλφους του της “γαλάζιας” παράταξης, σημειώνει σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο οτι “ως μέλη αυτής της παράταξης έχουμε “καταπιεί” πολλά και έχουμε κρατήσει διακριτική στάση σε ακόμη περισσότερα που δεν αποτελούσαν την οραματική διοίκηση και ήταν σε αντίθεση με αυτά που συνυπογράψαμε με τον αείμνηστο Παυλίδη”!

Επιπλέον, εγκαλεί τον Χρ. Μέτιο οτι “δεν ενδιαφέρεται για τον τόπο” και πως “δεν σέβεται τους συναδέλφους του”.

Καταλήγοντας, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση – και άρα και προς την ηγεσία της ΝΔ… – οτι στις επόμενες περιφερειακές εκλογές τον Μάιο του ’19, δεν θα είναι υποψήφιος σε συνδυασμό που θα έχει επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο…

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αμοιρίδη που κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

“Ο Μέτιος, που μας προέκυψε ουσιαστικά χωρίς να κοπιάσει, ανέλαβε να συνεχίσει την πορεία μιας διοίκησης που με τον Παυλίδη στο τιμόνι είχε καταφέρει σε δύο μόλις χρόνια να δώσει μια άλλη πνοή, τόσο τοπικά, όσο και να κάνει αισθητή πανελλαδικά τη δυναμική διακυβέρνηση, προκαλώντας ενέργειες που είχαν απήχηση και εφαρμόστηκαν και σε άλλες Περιφέρειες.

Ο Μέτιος κατάφερε σε δύο μόλις χρόνια να αντιστρέψει αυτό το κλίμα, και η Περιφέρειά μας από οδηγός να γίνει ουραγός εξελίξεων και δράσεων. Παράλληλα έδειξε ότι δεν σέβεται κανέναν από τους συναδέλφους του και ότι δεν έχει ουσιαστική επάρκεια για τη θέση που ανέλαβε. Τα παραδείγματα για όλα τα παραπάνω, πάρα πολλά.

Ως μέλη αυτής της παράταξης έχουμε “καταπιεί” πολλά και έχουμε κρατήσει διακριτική στάση σε ακόμη περισσότερα που δεν αποτελούσαν την οραματική διοίκηση και ήταν σε αντίθεση με αυτά που συνυπογράψαμε με τον αείμνηστο Παυλίδη.

Αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι και με κάνει να γράφω αυτό το σχόλιο, αποτέλεσε η επίσκεψη Μέτιου στον Δήμαρχο Θάσου με μόνο έναν περιφερειακό σύμβουλο (σ.σ. τον Κώστα Αντωνιάδη), και χωρίς τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Δήμαρχο για να συζητήσουν έργα, προοπτικές, συνεργασίες, χωρίς τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη του που γνωρίζει τα ζητήματα, που έχει κάνει συναντήσεις και συνεργασίες, που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει την πλήρη εικόνα του τι έγινε, τι συζητήθηκε, τι χρειάζεται να γίνει, τις προτεραιότητες αλλά και τις υποσχέσεις, τις ανάγκες και πολλά-πολλά άλλα. Είναι στάση που επιβεβαιώνει ότι ο Μέτιος δεν σέβεται ούτε τους συναδέλφους του, δεν σέβεται τον θεσμό, αλλά το κυριότερο, δεν σέβεται τον τόπο, και αντιμετωπίζει τις επαφές αυτές καθαρά επικοινωνιακά με την ευκαιρία των διακοπών του και χωρίς να έχει κανέναν συνεργάτη του να καταγράφει τα σημαντικά σημεία της συνάντησης.

Από την επίσκεψη Μέτιου στον Δήμαρχο Θάσου.

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, ανάμεσα σε mochito και τσίπουρα, δεν μπόρεσε να σκεφτεί ότι οι συναντήσεις μεταξύ των αυτοδιοικητικών αρχών δεν πρέπει να γίνονται στο γόνατο ως αγγαρεία.

Βέβαια, όταν ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν σέβεται τη θεσμική ιεραρχία των χωρικών του αντιπεριφερειαρχών, τι περισσότερο να πούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Για τον τόπο είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται, και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνει ό,τι θα έπρεπε.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δεν θα είμαι υποψήφιος σε περιφερειακό συνδυασμό με τον Μέτιο”.