Ιδιαίτερη έμφαση στην παιδεία, έδωσε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην πλατεία του χωριού της Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών Ροδόπης πριν από λίγο, συνοδευόμενος συμβολικά και από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωστα Γαβρόγλου.

«Μέγιστη προτεραιότητά μας είναι να βρούμε τον τρόπο να μην εγκαταλείπουν τα παιδιά σας το σχολείο, να μένουν στον τόπο σας, να βρίσκουν αξιοπρεπείς δουλειές εδώ, και να μη μεταναστεύουν στο εξωτερικό», τόνισε, και πρόσθεσε: «Είναι μέγιστη η προτεραιότητά μας να στηριχθεί στην περιοχή σας η δημόσια και η μειονοτική παιδεία, και η εκπαίδευση των παιδιών σας να μη γίνεται σε άτυπες δομές χωρίς άδεια και παιδαγωγική επάρκεια, αλλά να φτάσουμε στο σημείο να εμπιστευτείτε με την καρδιά σας τα δημόσια νηπιαγωγεία, που θα παρέχουν σύγχρονη προσχολική εκπαίδευση η οποία θα ανταποκρίνεται και θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες των παιδιών σας».

Επιπλέον, συμπλήρωσε: «Έχω ένα όραμα προσωπικό αλλά και συλλογικό ως κυβέρνηση για την παιδεία του τόπου μας, για το μέλλον δηλαδή του τόπου μας. Θέλω τα σχολεία της χώρας μας, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, είτε μειονοτικά είτε μεικτά, να είναι σύγχρονα σχολεία, να παρέχουν σύγχρονη γνώση και να βγάζουν μορφωμένους και προκομμένους ανθρώπους, γιατί το μεγαλύτερο εφόδιο του ανθρώπου είναι η γνώση, και η μέγιστη υποχρέωση της Πολιτείας είναι να παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση, σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. Θέλω αυτό να μείνει σαν παρακαταθήκη αυτής της κυβέρνησης».