«Ο κύριος Μητσοτάκης είναι καιρός να σοβαρευτεί και να καταλάβει ότι ορισμένα εθνικής σημασίας θέματα δε μπορεί να προσεγγίζονται μέσα από το πρίσμα της μικροκομματικής σκοπιμότητας. Αν έχει σαφή θέση για το ονοματολογικό, καλό θα ήταν να τη γνωστοποιήσει στον ελληνικό λαό. Αν πάλι δυσκολεύεται, γιατί άλλα προτείνει ο αντιπρόεδρός του και άλλα η αδελφή του και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ας καταλάβει ότι το πρόβλημά του δεν θα γίνει και πρόβλημα της χώρας». Έτσι σχολίασε το γραφείο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την τοποθέτηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τελείως αλλοπρόσαλλη στάση και σε αυτό το ζήτημα. Αν ο κ. Καμμένος δεν στηρίζει μια κεντρική κυβερνητική επιλογή, τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα δεδηλωμένης. Και περιμένουμε να τοποθετεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας για το θέμα αυτό, αντί να ασχολείται μόνο για να τον καλύψει για τα σκάνδαλά του. Με απλά λόγια, αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον θέμα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν. Και για να προλάβω ένα πιθανό ερώτημά σας, είναι προφανές και αυτονόητο ότι δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους».        

Από την πλευρά του, δε, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, σχολίασε: «Η ΝΔ θέλει να αποκαλύψουμε δημόσια τη διαπραγματευτική μας στρατηγική για το ονοματολογικό της FYROM. Πρόβλημα που εκείνη άφησε άλυτο καθ’ ότι ο κ. Μητσοτάκης συγκρούονταν χωρίς να παραιτηθεί, με εσωκομματικούς αντίπαλους. Συγκρούσεις που συνεχίζονται. Γι’ αυτό και αδυνατεί να προτείνει λύση».