Σε δήλωσή του για λογαριασμό του Μετώπου Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής Υγειονομικών Ροδόπης, ενόψει του δημοψηφίσματος, ο Αλέξανδρος Σπανός, αναφέρει:

“Εμείς την πρότασή τους τη βιώσαμε στο πετσί μας.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 καλούμαστε να απαντήσουμε εάν θα δεχθούμε την ταπεινωτική και δυσβάσταχτη πρόταση των «θεσμών». Μια πρόταση δοκιμασμένη, μια πρόταση χωρίς προοπτική, μια πρόταση που στραγγαλίζει την υπόσταση και το μέλλον μας.

Πρέπει λοιπόν να πάρουμε θέση απέναντι σε αυτό το εκβιαστικό τελεσίγραφο μιας συμμορίας που διαφεντεύει και δυστυχώς καταστρατηγεί σήμερα τις αρχές και τις αξίες ολόκληρου του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

Αυτή η συμμορία, λοιπόν, μαζί με τους ντόπιους εθελόδουλους υποτελείς της, προσπαθούν ενορχηστρωμένα να κάμψουν, να τρομοκρατήσουν και να διχάσουν την κοινωνία.

ΜΕΤΑΕίναι αυτοί που μέχρι πρότινος μεθόδευαν το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, αφήνοντας νοσοκομεία χωρίς υλικό και προσωπικό, τις αμοιβές των εργαζομένων εκτός προϋπολογισμού, καθιερώνοντας τις δόλιες και προσχηματικές αξιολογήσεις – απολύσεις, ξεπουλώντας κομμάτι-κομμάτι τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας σε οικεία ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος τόσο της κοινωνίας όσο και των εργαζομένων.

Εμείς λοιπόν, οι υγειονομικοί, που βιώσαμε από τους πρώτους στο πετσί μας αυτές τις βάρβαρες πολιτικές, οφείλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα, ότι οι υγειονομικοί δεν εκβιάζονται, δεν γονατίζουν, δεν υποκύπτουν σε εκβιαστικά τελεσίγραφα.

Άλλωστε, ο Ελληνικός λαός έχει απαντήσει περήφανα κατά το παρελθόν σε τέτοιου είδους τελεσίγραφα, και άλλαξε τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας.

Δεν φτάνει μόνο να είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, αλλά να είναι και οι απόγονοί μας περήφανοι για εμάς.

Με αίσθημα ευθύνης, λοιπόν, και με αυτό το ιστορικό φορτίο στην πλάτη μας καθορίζουμε τις τύχες τόσο των παιδιών μας και της πατρίδας, όσο και ολόκληρης της Ευρώπης”.

Αλέξανδρος Σπανός – ΜΕΤΑ Υγειονομικών Ροδόπης