Την ελληνική πλευρά “έδειξε” ο Ρώσος Γενικός Πρόξενος Θεσσαλονίκης κ. Αλεξέι Ποπόφ, αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην τελική φάση των διαδικασιών ίδρυσης Επίτιμου Προξενείου της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη.

Σε εκδήλωση όπου παραβρέθηκε, στο Μουσείο Καλαθοπλεκτικής Θρυλορίου Κομοτηνής (αναλυτικό ρεπορτάζ σε επόμενη ανάρτηση), ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την πορεία των ενεργειών, τόσο όσον αφορά την ίδρυση στην Αλεξανδρούπολη υποκαταστήματος της ρωσικής τράπεζας Kedr Bank, όσο και σχετικά με την ίδρυση στην πρωτεύουσα του Έβρου Επίτιμου Προξενείου, μετά και τον διορισμό, που έγινε δεκτός και από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ως Επίτιμου Προξένου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του κ. Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη.

Η πρωτοβουλία για την τράπεζα υφίσταται, υποστήριξε ο κ. Ποπόφ, επισημαίνοντας ωστόσο το διαμορφούμενο διεθνές οικονομικό τοπίο, εκτίμησε πως θα υλοποιηθεί «μόλις καθαρίσει λίγο ο ορίζοντας».

Σχετικά, δε, με το προξενείο, ως διπλωμάτης, δήλωσε κομψά μεν αλλά με νόημα: «Απομένει το τελευταίο βήμα, το οποίο μάλιστα κάπως καθυστερεί, η έκδοση της άδειας λειτουργίας από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών».