Πυκνή η ηχητική κάλυψη κατά μήκος των δρόμων για να διατηρηθεί αμείωτο το κέφι των καρναβαλιστών

Η αντίστροφη μέτρηση για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής έχει ξεκινήσει. Σε λιγότερο από έναν μήνα, η πόλη θα κινείται σε ρυθμούς αποκριάτικους και, όπως ειναι φυσικό, οι προετοιμασίες των υπεύθυνων της διοργάνωσης είναι πυρετώδεις.

Σημαντικό βάρος, όπως μαθαίνουμε, δίνεται στην ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων και ιδίως των παρελάσεων της 10ης και 17ης Φεβρουαρίου. Μέριμνα των διοργανωτών είναι να εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός όσο πιο «πυκνά» γίνεται κατά μήκος των διαδρομών, ούτως ώστε οι καρναβαλικοί ήχοι να ενισχύσουν τον πανηγυρικό χαρακτήρα των παρελάσεων, διατηρώντας αμείωτα τη ζωντάνια και το κέφι των καρναβαλιστών.

Μια ακόμα καινοτομία, που αναμένεται να δούμε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, είναι η απάλειψη του πεζόδρομου της Βενιζέλου από τη διαδρομή της παρέλασης. Συγκεκριμένα, οι καρναβαλιστές θα κινηθούν από τη Λέσχη Κομοτηναίων προς τη νότια είσοδο της πλατείας Ειρήνης, όχι μέσω της Βενιζέλου όπως συνέβη τις δύο προηγούμενες χρονιές, αλλά διασχίζοντας την οδό Δημοκρίτου και ακολούθως την οδό Ορφέως. Η περσινή εμπειρία, με την εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου, κατέδειξε ότι ο πεζόδρομος της Βενιζέλου είναι μάλλον μικρός για να εξυπηρετήσει τόσο μεγάλο όγκο καρναβαλιστών. Επιπλέον, με την εναλλακτική διαδρομή που επιλέγεται, αυξάνεται η απόσταση και άρα η διάρκεια της παρέλασης και του κεφιού.