Συνελήφθησαν γιατρός και τρεις φαρμακοποιοί που έκαναν “χρυσές” δουλειές υποκλέπτοντας τους ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ασφαλισμένων.

Το ύψος των παράνομων συνταγογραφήσεων ξεπερνά τις 235.000 €.

Αντίστοιχη υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες της περιοχής, και τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στη διακρίβωση της παράνομης δράσης τεσσάρων ατόμων, που τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 έως και και τα τέλη του 2016, πραγματοποιούσαν συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εκτελέσεις των συνταγών εν αγνοία των ασφαλισμένων, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλη οικονομική ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο, οδήγησαν οι εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 50, 48, 41 (άνδρες) και 36 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των  οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κατά περίπτωση.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε, ότι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, ο 41χρονος, ιατρός, εν αγνοία ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσε τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), και συνταγογραφούσε φάρμακα. Στη συνέχεια, οι άλλοι τρεις δράστες, φαρμακοποιοί, εκτελούσαν τις εν λόγω συνταγές στα φαρμακεία τους, εισπράττοντας παρανόμως το αναλογούν χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε πλήθος παράνομων  συνταγογραφήσεων με τη χρήση των ΑΜΚΑ σαράντα ενός ασφαλισμένων, από τις οποίες προκλήθηκε ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνάει τις 235.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εργασίας των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας σκληρός  δίσκος.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.