Έναν 59χρονο ημεδαπό και μία 34χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Ρωσίας, συνέλαβαν σε αγροτική έκταση της Αλεξανδρούπολης, ιδιοκτησίας του πρώτου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίζοντας ενενήντα εννέα συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 113 κιλών.

%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b1%ce%b2%ce%b7-113-%ce%ba%ce%b9%ce%bb%ce%b1Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στη χώρα με σκοπό την μετέπειτα εξαγωγή τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, «από την ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες αποτελούσαν μέλη σπείρας στην οποία ηγετικό ρόλο είχε ο 59χρονος. Διαπιστώθηκε επίσης ότι την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών την εισήγαγαν μέλη της εγκληματικής ομάδας από την Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια την παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες και την απέκρυψαν στην συγκεκριμένη περιοχή με σκοπό την μετέπειτα εξαγωγή της στην Τουρκία».