Αλεξανδρούπολη: Καταδικάστηκε για «φακελάκι», αλλά επιστρέφει στο Νοσοκομείο με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής

Επιπλέον, προήχθη σε διευθυντή Τομέα στο Τμήμα Ιατρικής του ΔΠΘ ο πανεπιστημιακός γιατρός που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω τον περασμένο Οκτώβριο
φακελακι

Αίσθηση προκαλούν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του πανεπιστημιακού γιατρού, διευθυντή κλινικής, του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω για «φακελάκι» τον περασμένο Οκτώβριο. Στη δίκη που ακολούθησε, το δικαστήριο είχε κρίνει τον γιατρό ένοχο για χρηματισμό και του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή.

Με βάση την καταδικαστική αυτή απόφαση, το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό συμβούλιο, ενώ ταυτόχρονα τον έθεσε σε αναστολή άσκησης των κλινικών του καθηκόντων, ως μέτρο για την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αλεξανδρούπολη: Καταδικάστηκε για «φακελάκι», αλλά επιστρέφει στο Νοσοκομείο με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ΚομοτηνήςΩστόσο, πριν από λίγες μέρες, μια άλλη δικαστική απόφαση, αυτή τη φορά εκδοθείσα από διοικητικό δικαστήριο, ήρθε να ανατρέψει το μέτρο που έλαβε η διοίκηση του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής έκρινε ότι το Δ.Σ. του Νοσοκομείου δεν είχε την αρμοδιότητα να απαγορεύσει στον γιατρό την άσκηση του κλινικού του έργου και έτσι τον επανέφερε στα καθήκοντά του. Μάλιστα, κατόπιν της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης, ο εν λόγω γιατρός φέρεται διατεθειμένος να κινηθεί νομικά εναντίον των μελών του Δ.Σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι ο καταδικασθείς για δωροδοκία πανεπιστημιακός γιατρός προήχθη, ακαδημαϊκά, λίγο μετά από την καταδικαστική απόφαση, αφού εκλέχτηκε διευθυντής Τομέα στο Τμήμα Ιατρικής του Δ.Π.Θ.

Τα παραπάνω καταγγέλλονται από την συνδικαλιστική οργάνωση «Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα – Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας», ενώ σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κ. Δημήτρη Αδαμίδη, μας επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι επήλθαν οι ανωτέρω εξελίξεις το προηγούμενο διάστημα.

Όσον αφορά στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, η οποία καταφανώς αντιβαίνει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και λειτουργεί αποθαρρυντικά για την καταγγελία παρόμοιων περιστατικών από τους πολίτες, ο κ. Αδαμίδης παρατήρησε ότι το Δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη και δεν εξέφρασε καν γνώμη επί της σχετικής νομολογίας, που παρατέθηκε από την πλευρά της διοίκησης, ενώ επισήμανε ότι, μεταξύ άλλων, με απόφαση του ΣτΕ που εκδόθηκε σε ανάλογη υπόθεση το 2013, κρίθηκε ορθή η απομάκρυνση γιατρού από το Δ.Σ. νοσηλευτικού ιδρύματος ως μέτρο για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – καταγγελία του «Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα»:

«ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ –  ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ, καθηγητής Ιατρικής καταδικάστηκε ποινικά για φακελάκι. Το Πανεπιστήμιο του έδωσε προαγωγή. Το Διοικητικό Εφετείο απαγορεύει την απομάκρυνση του από το Νοσοκομείο.

16/10/2017 συνελήφθη από τις Εσωτερικές Υποθέσεις της αστυνομίας, επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα που πήρε για εγχείριση που έκανε στο Π.Γ.Ν.Αλεξ/λης.

Στη συνέχεια, 1/12/2017 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης τον κήρυξε ΕΝΟΧΟ (με την 1182/2017 ποινική απόφαση). 

Κατόπιν το Δ.Σ. του ΠΓΝΕ την 23-1-2018 τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και προασπίζοντας το κύρος του νοσοκομείου και των τίμιων γιατρών που υπηρετούν σε αυτό, προκειμένου να μην διαταραχθεί η εμπιστοσύνη των ασθενών στο νοσοκομείο έλαβε το διοικητικό μέτρο της απαγόρευσης άσκησης κλινικών καθηκόντων στον ποινικά καταδικασθέντα.

Το Ιατρικό Τμήμα του Δ.Π.Θ. τον αντάμειψε με προαγωγή, εκλέγοντάς τον ως Διευθυντή του τομέα Νευρικού Συστήματος και Αισθητηρίων Οργάνων του Ιατρικού Τμήματος του Δ.Π.Θ. (ΦΕΚ 693 τ. Υ.Ο.Δ.Δ./21-12-2017)!! 

Το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής με την Ν17/23-5-2018 πρωτοφανή απόφασή του έκρινε ότι το Δ.Σ. του Νοσοκομείου δεν έχει το δικαίωμα ακόμη και για προφανείς επιτακτικούς λόγους προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος το δικαίωμα να περιορίσει το έργο (έτσι λένε το φακελάκι τώρα;) ενός γιατρού και ανέστειλε το ανωτέρω διοικητικό μέτρο. Η απόφαση αυτή έρχεται σε πλήρη ευθεία πλήρη σύγκρουση με παλιότερη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και ουσιαστικά στερεί το δικαίωμα των διοικήσεων να διοικούν!!

Ο δε ποινικά καταδικασθείς καθηγητής απειλεί με έγγραφό του τα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου με μηνύσεις και αγωγές αποζημιώσεων. Όπως σοφά λέει η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Μάταια όμως προσπαθούν, ας το καταλάβουν «άλλος παπάς ήρθε και άλλα χαρτιά βαστάει» όπως λέει και ο λαός μας. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων και οι τίμιοι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται, δεν εκβιάζονται! Αυτοί που εκμεταλλεύονται τον πόνο και την αγωνία των ασθενών, αξιοποιώντας τα υλικά και το τίμια εργαζόμενο προσωπικό του νοσοκομείου, για να θησαυρίσουν, δεν έχουν καμία θέση στα νοσοκομεία. Η θέση τους είναι στη φυλακή».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood