ΗΜΕΡΙΔΑ 1

Ημερίδα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση  διοργάνωσαν οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου  και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ή προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα με θεματολογία σχετική με το Περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οι μαθητές να γνωρίσουν το περιβάλλον και να το προστατεύουν, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς τόνισε τον σημαντικό ρόλο που έχει η εκπαίδευση σε αυτό το θέμα.

Οι Δ/ντές των Δ/νσεων Εκπ/σης  Έβρου, κ.κ. Αποστολακούδης και Κεχαγιά – Φανού, διαβεβαίωσαν ότι θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες που γίνονται ώστε η συμπεριφορά  των νέων ανθρώπων να είναι πιο φιλική με το περιβάλλον.

Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων Π/θμιας  και Δ/θμιας Εκπ/σης, παρουσίασαν τον τρόπο υλοποίησης των προγραμμάτων και αναφέρθηκαν σε δράσεις των σχολικών μονάδων.

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου Έβρου και Μαρώνειας Ροδόπης, παρουσίασαν τα  εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν καθώς και  τα Θεματικά Δίκτυα που συντονίζουν.

Οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Δαδιάς και Δέλτα Έβρου, και η WWF Ελλάς, ενημέρωσαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν καθώς και τα πεδία συνεργασίας.

Ο ζεστός χώρος του Μουσείου και η καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, έδωσε ελπίδα να συνεχισθούν οι προσπάθειες για ένα υγιές περιβάλλον με οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία.

ΗΜΕΡΙΔΑ 3

ΗΜΕΡΙΔΑ 8

ΗΜΕΡΙΔΑ 2

ΗΜΕΡΙΔΑ 5

ΗΜΕΡΙΔΑ 4

ΗΜΕΡΙΔΑ 6

ΗΜΕΡΙΔΑ 7

hmerida 9