Έναν 44χρονο Αλβανό και έναν 57χρονο Ιταλό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, συνέλαβαν  στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας.

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με δραστηριοποίηση των δραστών στην εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία στη χώρα μας και την περεταίρω διακίνηση τους σε Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους, και κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης:

Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον 44χρονο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας να σταθμεύει Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο έμφορτο με μεγάλη ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης.

Στη συνέχεια κατέλαβαν τον 57χρονο να μεταβαίνει στο σημείο που ήταν σταθμευμένο το όχημα, προκειμένου να το παραλάβει, ενώ ο 44χρονος, οδηγώντας άλλο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, κατευθύνθηκε στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία για να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σταθμευμένο αυτοκίνητο, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του, 45 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα»), συνολικού βάρους 26.722 γραμμαρίων.

Όπως διακριβώθηκε από τις έρευνες, ο 57χρονος θα παραλάμβανε το όχημα με την κατεργασμένη κάνναβη, με σκοπό να μεταφέρει την ποσότητα των ναρκωτικών στην Ιταλία.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Τα 26.722 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»).
  • Τα 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
  • Χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.
  • Τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.