ΚΑΛΠΕΣ

Μήπως κάποιοι (νομίζουν ότι) υποτιμούν τη νοημοσύνη μας;

Εντύπωση προκαλεί (;) η αλα-καρτ αντιμετώπιση από κάποιους της μειονοτικής ψήφου στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ειδικότερα σε Ροδόπη και Ξάνθη.

Ενώ στις εκλογές του 2010 δεν είχαν «πρόβλημα» – αντιθέτως μάλιστα, επαίρονταν – που ο συνδυασμός τους υπερψηφίστηκε μαζικά από τη μειονότητα, τώρα δεν τους βολεύει που οι μειονοτικοί εκλογείς στρέφονται στον αντίπαλο συνδυασμό.

Έτσι, προπαγανδίζουν στους ψηφοφόρους της πλειονότητας, προσπαθώντας να ερεθίσουν τα «εθνικά» τους αντανακλαστικά, ότι σε περίπτωση εκλογής του αντίπαλου συνδυασμού, οι μειονοτικοί υποψήφιοι που θα εκλεγούν, θα είναι περισσότεροι από τους πλειονοτικούς.

Αληθοφανές, όμως όχι αληθές! Μια καλύτερη παρατήρηση των επίμαχων «συσχετισμών», δείχνει ότι σε περίπτωση νίκης του Γ. Παυλίδη, θα εκλεγούν σε Ροδόπη και Ξάνθη από την «Περιφερειακή Αναγέννηση», σίγουρα έξι μειονοτικοί σύμβουλοι, ενώ σε περίπτωση νίκης του Α. Γιαννακίδη, θα εκλεγούν σε Ροδόπη και Ξάνθη από την «Κοινωνική Συμμαχία» επτά μειονοτικοί σύμβουλοι.

Σε κάθε περίπτωση όμως, γιατί κάποιοι αναγάγουν σε μείζον και εμμέσως «εθνικό» ζήτημα, την εκλογή έξι ή επτά μειονοτικών συμβούλων από κάποιον συνδυασμό, σε ένα Σώμα 51 μελών;

Μήπως όλη αυτή η προπαγάνδα υποτιμά τη νοημοσύνη μας;

Το ζητούμενο είναι να εκλέξουμε Διοίκηση της Περιφέρειάς μας ή να λογαριάζουμε αν εκλεγούν έξι ή επτά μειονοτικοί μέσα στους 51 νέους περιφερειακούς συμβούλους;

Μήπως κάποιοι θέλουν να πάμε στις κάλπες σκεπτόμενοι άλλα αντί άλλων;

Και, αλήθεια, με ποια συλλογιστική μία παράταξη που ευαγγελίζεται την «ενιαία περιφερειακή συνείδηση», διαχωρίζει τους υποψηφίους και τους ψηφοφόρους συγκεκριμένων περιφερειακών ενοτήτων;

Υ.Γ. Και βέβαια είναι φρούδα η προσδοκία που καλλιεργείται περί εκλογής επτά συμβούλων της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στη Ροδόπη. Τούτο συνέβη στις προηγούμενες εκλογές, επειδή όμως τότε η παράταξη είχε πιάσει ποσοστό (στη Ροδόπη) 65,1 %.