Ιστορικό βήμα, χαρακτηρίζει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την εισαγωγή και συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη Σαρία. Πιο συγκεκριμένα, στη γραπτή του δήλωση, ο Πρωθυπουργός κάνει λόγο για αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν κατά το παρελθόν εις βάρος μουσουλμάνων της Θράκης, ενώ επισημαίνει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις που θα αναβαθμίζουν τα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής της μειονότητας.

Αναλυτικά, η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση κάνει σήμερα ένα ιστορικό βήμα, φέρνοντας στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη Σαρία, που διευρύνει και εμβαθύνει την ισονομία και την ισοπολιτεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. 

Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα μας έχει οικειοθελώς δεσμευθεί με συγκεκριμένες συνθήκες, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 

Με την παρούσα ρύθμιση η κυβέρνηση, σεβόμενη σε κάθε περίπτωση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, αποκαθιστά αδικίες που έγιναν κατά το παρελθόν εις βάρος μελών της, με την εξαίρεσή τους από το καθεστώς των νομικών εγγυήσεων και των ατομικών ελευθεριών, που θα πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Με επιμονή στην ανάγκη για διάλογο, ψύχραιμη αντιμετώπιση, και με συνείδηση της σοβαρότητας των θεμάτων, οφείλουμε να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα σε μεταρρυθμίσεις, που θα αναβαθμίζουν τα δικαιώματα και την ποιότητα ζωής της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης».