Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτση, Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Πανούση, και Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, με θέμα το προκλητικό συνέδριο της FUEN στη δυτική Θράκη, κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος.

Στο κείμενο της Ερώτησής του, αναφέρει:

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Birlik” είναι αποκαλυπτικό του θράσους όσων θεωρούν ότι στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν χωρίς συνέπειες.

ΦΟΥΕΝΤο δημοσίευμα: “Άρχισε πλέον η αντίστροφη μέτρηση για το ετήσιο συνέδριο της FUEN που φιλοξενεί η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης στην Κομοτηνή στο διάστημα από 13 έως 17 Μαΐου 2015. Συνεχίζονται ταχύτατα οι ετοιμασίες για το συνέδριο της FUEN που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο “Χρήστος και Εύη” στην  Κομοτηνή, από τα μέλη της που είναι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης, ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και το κόμμα DEB. Οι εργασίες εγγραφής για το συνέδριο άρχισαν στις 10 Απριλίου και θα συνεχιστούν έως τις 30 Απριλίου 2015. Στο συνέδριο, που θα αρχίσει 13 Μαΐου 2015 στην Κομοτηνή, αναμένεται να μετάσχουν περίπου 240 σύνεδροι από διαφορετικές χώρες. Στο συνέδριο αυτό θα μετάσχουν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, θα έχει βασικό θέμα την εκπαιδευτική και θρησκευτική αυτονομία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης, ενώ θα γίνουν παρουσιάσεις και ομιλίες σχετικές με τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα”.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  1. Ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρουν για την ακύρωση και ματαίωση του συνεδρίου, επιβάλλοντας τη νομιμότητα, καθώς δεν αναγνωρίζεται πουθενά και σε καμία συνθήκη η ύπαρξη τουρκικής μειονότητας, παρά μόνο μουσουλμανικής στη Δυτική Θράκη;
  1. Τι μέτρα θα πάρουν ώστε να αποτραπούν στο μέλλον διεργασίες και συνέδρια από ξένες προς τον ελληνικό χώρο οργανώσεις, που σκοπό έχουν να διχάσουν τον Ελληνικό λαό ώστε να πετύχουν την αναγνώριση “τουρκικής” μειονότητας στη χώρα μας;».