Ένας τελείως διαφορετικός ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 24 Απριλίου του 2012 και εκπέμπει διαδικτυακά: http://radioara.ihotispolis.com/.

Ο διαφορετικός αυτός ραδιοφωνικός σταθμός, μεταδίδει μόνο ελληνική μουσική, με πολυαγαπημένα λαϊκά – αλλά όχι μόνο – τραγούδια, ενώ καθημερινά μεταδίδονται:

  • τρία ενημερωτικά δελτία για τις εκδηλώσεις των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης
  • πέντε ειδησεογραφικά, με ειδήσεις που αφορούν τον Ελληνισμό της Πόλης και ελληνο-τουρκικά θέματα
  • πολλές εκπομπές εξαιρετικού ενδιαφέροντος για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, είτε παρέμεινε στη Βασιλεύουσα να φυλάει Θερμοπύλες, είτε σκόρπισε στα πέρατα της γης από τις διαχρονικές πολιτικές διακρίσεων της Τουρκίας (Σχετικό άρθρο: Σεπτεμβριανά 1955: Το φονικό πογκρόμ στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης).
Ο Ανδρέας Ρομπόπουλος.
Ο Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Εμπνευστής και δημιουργός του ραδιοφωνικού σταθμού, είναι ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος, ο οποίος από το 1988 έχει αναλάβει από τον πατέρα του την έκδοση της καθημερινής, θρυλικής εφημερίδας των Κωνσταντινουπολιτών «Ηχώ». Γέννημα – θρέμμα της Βασιλεύουσας, ο Ανδρέας Ρομπόπουλος, πέρασε όλες τις μεγάλες περιπέτειες των τελευταίων δεκαετιών που έζησε η Πολίτικη Ρωμιοσύνη, μένοντας ακλόνητος στον τόπο που γεννήθηκε. Το όραμα δημιουργίας ενός μέσου επικοινωνίας του Πολίτικου Ελληνισμού, τον απασχολούσε για πολλά χρόνια αλλά έμενε ανεκπλήρωτο λόγω του απαγορευτικού κόστους αγοράς συχνοτήτων.

Με την πάροδο των χρόνων, η χρήση νέων, σύγχρονων τεχνολογιών, επέτρεψε τη δημιουργία του ραδιοφωνικού σταθμού «Ηχώ της Πόλης» και την εκπλήρωση του οράματος του Ανδρέα Ρομπόπουλου.

Η γνωριμία των απανταχού Ελλήνων που έζησαν ή αγάπησαν την Κωνσταντινούπολη, με τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Πόλης», άρχισε σταδιακά να δημιουργεί ένα σταθερό, ευρύτατο ακροατήριο, που μετριέται σε πολλές χιλιάδες ακροατών και το οποίο προέρχεται από περισσότερες από πενήντα χώρες!

Επιλέξτε μια από τις πολλές και εξαιρετικές εκπομπές του σταθμού («Μες της Πόλης τα στενά», «Στης μνήμης το πιάτο», «Σαν ταξιδιάρικα πουλιά», «Οδός ονείρων», «Πυξίδα» με τον δημιουργό του σταθμού, «Ένας κόσμος τραγούδια», κ.ά.), ή ακούστε τη Θεία Λειτουργία σε ζωντανή σύνδεση με τον Πατριαρχικό Ναό της Κωνσταντινούπολης, ή απλά απολαύστε Ελληνική μουσική.

Ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης που κατέφυγε στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει από το πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Ηχώ της Πόλης»:

Κάθε Τετάρτη στις 11 π.μ., δύο επιφανείς Κωνσταντινουπολίτες που ζούνε πλέον στην Αθήνα, ο Γιώργος Λεύκαρος και ο Αντώνης Βαρελόπουλος, παρουσιάζουν την ωριαία εκπομπή «Μέσα και έξω από τα τείχη», με έναν διαφορετικό προσκεκλημένο σε κάθε εκπομπή, η οποία επαναλαμβάνεται την ίδια ημέρα μετάδοσης στις 21:10.

Κάθε Πέμπτη στις 10 π.μ., ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, κ. Νίκος Ουζούνογλου, μέσα από την ωριαία εκπομπή «Νόστος», αναφέρεται σε διάφορα θέματα του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης – η κάθε εκπομπή επαναλαμβάνεται στις 22.00 της ίδιας μέρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το σήμα του σταθμού ντύνει η συγκινητική μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα από την «Πολίτικη Κουζίνα».

Επισκεφθείτε με ένα απλό κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://radioara.ihotispolis.com/ τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Πόλης». Ό,τι και αν επιλέξετε να ακούσετε, σίγουρα θα νιώσετε το πολύ ισχυρό άρωμα της Βασιλεύουσας που μας εκπέμπει!