Για τρίτη φορά μέσα σε δέκα μήνες, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Ε.Α.Υ.) Ροδόπης κρούει τον κώδωνα στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και σε  όλους τους αρμόδιους φορείς, αναφορικά με τα αυξανόμενα σημαντικά προβλήματα στο Διασυνοριακό Σημείο Νυμφαίας Κομοτηνής – Μάκαζα Βουλγαρίας.

Η δραματική υποστελέχωση του σημείου με μόλις 16 αστυνομικούς, οι οποίοι μάλιστα εκτελούν υπηρεσία στα σύνορα άοπλοι (!), καθώς και οι τραγικά απαράδεκτες εν έτει 2015 ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως π.χ. η απουσία σύγχρονων αλεξίσφαιρων γιλέκων (!), καθιστούν την κατάσταση τουλάχιστον επείγουσα, ειδικά ενόψει της θερινής περιόδου οπότε και αναμένεται κάθοδος «ορδών» βαλκάνιων τουριστών…

Στη νέα της ανοιχτή επιστολή η Ε.Α.Υ. Ροδόπης, αναφέρει:

Με τα υπ’ αριθμ. 176/22-6-2014 και 55/9-3-2015 σχετικά έγγραφα, η Ένωσή μας απευθυνόμενη σε όλους τους αρμόδιους φορείς, είχε έχει επισημάνει τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο  Μεθοριακό Σημείο ελέγχου εξόδου – εισόδου με τη Βουλγαρία στη Νυμφαία Ροδόπης, αιτούμενη την από μέρους τους παρέμβαση – συνδρομή για την επίλυσή τους.

Δυστυχώς τα προβλήματα, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες της Διοίκησης και των υπηρετούντων στο σημείο Αστυνομικών, αυξάνονται αντί να επιλύονται.

Δεδομένου ότι οι όποιες δυσλειτουργίες έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στις εργασιακές συνθήκες και στην ασφάλεια των μελών μας, αλλά επηρεάζουν ιδιαίτερα αρνητικά την εξυπηρέτηση και τον ασφαλή έλεγχο των πολιτών που διέρχονται του σημείου, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε και να αιτηθούμε τα αυτονόητα για μία ακόμη φορά.

Απ’ όσο γνωρίζουμε, τα προβλήματα έχουν καταγραφεί πρόσφατα από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης, και έχουν υποβληθεί αρμοδίως αιτιολογημένες και εμπεριστατωμένες προτάσεις για την ορθή και ασφαλή λειτουργία της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

Η Ένωσή μας χαιρετίζει θετικά την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης, και συντάσσεται με τις υποβληθείσες προτάσεις.

Κυρίαρχο πρόβλημα αποτελεί η υποστελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό. Τη στιγμή αυτή στον διαβατηριακό έλεγχο διατίθενται συνολικά 16 Έλληνες αστυνομικοί, ενώ οι βουλγαρικές αρχές έχουν στελεχώσει το σημείο με 30 τουλάχιστον αστυνομικούς. Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα του προηγούμενου έτους, όσον αφορά την είσοδο – έξοδο ατόμων και οχημάτων, παρουσιάζεται συνεχώς αυξητική τάση, ιδιαίτερα κατά τις επίσημες ημέρες αργίας αμφότερων των χωρών, και βέβαια κατά τη θερινή περίοδο, με την είσοδο ατόμων προερχομένων πέραν της Βουλγαρίας και από άλλες βαλκανικές χώρες, καθώς η περιοχή μας προσφέρεται ως τουριστικό θέρετρο και αποτελεί τουριστικό πόλο. Το γεγονός αυτό καθιστά απόλυτα αναγκαία την ΑΜΕΣΗ ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος αστυνομικού προσωπικού με 20 επιπλέον αστυνομικούς κατά το διάστημα από 01-05-2015 έως 30-10-2015, οι οποίοι να προέρχονται από Υπηρεσίες πέραν της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης (ως ισχύει για την ενίσχυση αστυνομικής δύναμης Υπηρεσιών αεροδρομίων χώρας κατά τη θερινή περίοδο), προκειμένου να καλύψουν άμεσες και επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες.

Πέραν αυτού, αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω αιτημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης:

α) Έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα για την παραλαβή ενός κατασχεμένου οχήματος τύπου μάρκας OPEL VECTRA 1.6 το οποίο βρίσκεται στο Τελωνείο Κομοτηνής.

β) Έχει υποβληθεί αίτημα για την έγκριση δαπάνης δύο θερμαστρών υγραερίου και πενήντα φιαλών υγραερίων.

γ) Έχει υποβληθεί αίτημα με σχετική δαπάνη χορήγησης αντισηπτικών – αντιμικροβιακών gel καθώς και καθαριστικών ειδών.

δ) Έχει υποβληθεί αίτημα για χορήγηση ειδικού εξοπλισμού για τη διενέργεια ελέγχου πλαστότητας των διαβατηρίων, ταυτοτήτων, κ.λπ.

ε) Για τους θερινές μήνες να παραδοθεί στο μεθοριακό σημείο έτερο μηχάνημα λήψης αποτυπωμάτων δύο δακτύλων, προκειμένου αυτό να διαθέτει δύο μηχανήματα.

στ) Λόγω των καιρικών μεταβολών που επικρατούν στο σημείο, μερικές φορές η λειτουργία της ασύρματης δικτύωσης MPLS VPN του Ο.Τ.Ε. μέσω 3G σύνδεσης, δεν είναι εφικτή, με αποτέλεσμα να σταματάει ο διαβατηριακός έλεγχος πολιτών 3ης χώρας. Μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, είναι η ασύρματη μέσω ραδιοκάλυψης με το R/T Κέντρο της Διεύθυνσης. Η εν λόγω επικοινωνία πραγματοποιείται από σταθμευμένο υπηρεσιακό όχημα του σημείου, το οποίο συνήθως βρίσκεται περί τα πενήντα μέτρα μακριά από τον χώρο στον οποίο διενεργείται ο διαβατηριακός έλεγχος. Θα ήταν εύλογο να τοποθετηθεί Σταθμός Βάσης στο σημείο και  συγκεκριμένα στο κεντρικό «control box».

Τέλος, παρότι μεταξύ των δύο χωρών έχει υπογραφεί διακρατική συμφωνία σχετικά με τη λειτουργία του σημείου, εξακολουθούν να υφίστανται τα παρακάτω θέματα, των οποίων η επίλυση είναι στην καθολική αρμοδιότητα και ευθύνη των βουλγαρικών αρχών:

  • έλλειψη προκαθορισμένου χώρου (κρατητηρίου), προκειμένου όταν πραγματοποιείται σύλληψη στο σημείο, να μην απασχολείται ένας εκ των λιγοστών αστυνομικών βάρδιας ώστε να ελέγχει τον συλληφθέντα εωσότου προσέλθει στο σημείο από την πόλη της Κομοτηνής διαθέσιμο περιπολικό της υπηρεσίας για την μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο.
  • έλλειψη στεγάστρου στον χώρο του διαβατηριακού ελέγχου και στις δύο πλευρές (είσοδος-έξοδος), για την προστασία του προσωπικού που διενεργεί τον έλεγχο κάτω από δυσμενή – ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχή, χιόνι, ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες, κ.λπ.).
  • έλλειψη αλεξικέραυνου, σε συνδυασμό με το υψηλό υψόμετρο (ορεινός όγκος) και τους συχνούς κεραυνούς.
  • μη επαρκής φωτισμός στο σημείο ελέγχου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • απουσία ηλεκτρονικής ζυγαριάς για τον έλεγχο οχημάτων από τις δύο πλευρές.

Πρότασή μας αποτελούσε εξαρχής η ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Σταθμού ή Αστυνομικού Τμήματος Διαβατηριακού ελέγχου, με προσδιορισμό ικανού αριθμού οργανικών θέσεων για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, και στελέχωσή της με τη διαδικασία της Νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας, η μεταφορά της σε κατάλληλο σημείο εντός ελληνικού εδάφους, ώστε ο έλεγχος να είναι ασφαλέστερος και για τους πολίτες και για τους αστυνομικούς, που αυτή τη στιγμή όντες άοπλοι εκτίθενται σε υπαρκτό και πραγματικό κίνδυνο.

Θεωρούμε όμως ως ΑΜΕΣΗ αναγκαιότητα, τον εφοδιασμό των συναδέλφων μας με νέου τύπου αλεξίσφαιρα γιλέκα, την εγκατάστασή τους σε κτίρια που παρέχουν εχέγγυα ασφάλειάς τους, ήτοι αλεξίσφαιρη προστασία, τον εφοδιασμό τους με υπηρεσιακό όπλο κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, είτε με αλλαγή των προβλεπομένων στη διακρατική συμφωνία που έχει υπογραφεί, είτε να εξεταστεί το ενδεχόμενο (εφόσον το επιτρέπει και η νομοθεσία της γείτονος χώρας) χορήγησης από τις βουλγαρικές αρχές προσωρινής άδειας οπλοφορίας αποκλειστικά για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και κατά τη διάρκεια αυτής, και τέλος, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Παρακαλούμε τους αποδέκτες να εξετάσουν θετικά όλα τα παραπάνω αιτήματά μας και να εκδηλώσουν από την πλευρά τους τις απαιτούμενες ενέργειες για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, τόσο για την ασφάλεια στην εργασία των αστυνομικών, όσο και για την ασφάλεια των διερχόμενων του σημείου πολιτών.

Το υπ’ αριθμ. 176/22-06-2014 έγγραφο

Από την πρώτη στιγμή η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, προβλέποντας το πως θα διαμορφωνόταν η κατάσταση, είχε εκφράσει την άποψη ότι στο σημείο εισόδου της Νυμφαίας έπρεπε να ιδρυθεί και να λειτουργήσει Αστυνομικός Σταθμός ή Τμήμα Διαβατηριακών Ελέγχων και μάλιστα εντός ελληνικού εδάφους, με ικανό αριθμό αστυνομικής δύναμης για να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις αυξημένες απαιτήσεις, καθώς όλα τα δεδομένα οδηγούσαν στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι η κίνηση εισόδου – εξόδου από τη χώρα στο συγκεκριμένο σημείο θα ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Η πρόταση μας αυτή δεν εισακούστηκε και δυστυχώς εκ του αποτελέσματος για άλλη μια φορά οι προβληματισμοί μας και οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν.

Έχοντας εισπράξει κι εμείς τα παράπονα των πολιτών για την καθυστέρηση που είναι αναγκασμένοι να υποστούν κατά την είσοδό τους προς Βουλγαρία, αλλά και την επιστροφή τους στη χώρα μας, είμαστε αναγκασμένοι να αναδείξουμε το θέμα στην πραγματική του διάσταση και να τοποθετηθούμε.

Είναι γεγονός μάλιστα ότι πολλές φορές, αυτή την δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των πολιτών, την εισπράττουν οι συνάδελφοί μας που υπηρετούν εκεί.

Καταλαβαίνουμε την αγανάκτηση που προκαλεί στους πολίτες η ταλαιπωρία αυτή, είναι όμως άδικο να εκφράζεται με τη μορφή επιθετικής φραστικής διαμαρτυρίας στο πρόσωπο των αστυνομικών υπαλλήλων  οι οποίοι καταβάλλουν υπερφιλότιμες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν καλύτερη και συντομότερη εξυπηρέτηση των πολιτών που διέρχονται από το σημείο.

Δυστυχώς όμως η μη ύπαρξη του αναγκαίου αριθμού προσωπικού, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες και οι ίδιοι εργάζονται αλλά και η μη ύπαρξη του αναγκαίου και οφειλόμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε συνάρτηση με την αυξημένη κίνηση από το σημείο, είναι παράγοντες αρνητικοί και δεν αντιπαλεύονται όσο φιλότιμο κι αν επιδείξουν οι αστυνομικοί.

Στο σημείο υπηρετούν δεκατέσσερις  Έλληνες αστυνομικοί, όλοι κι όλοι, που κατανέμονται στις βάρδιες και σαφώς τη θερινή περίοδο που θα χρειαστεί να λάβουν τις κανονικές άδειές τους, αναπόφευκτα ο αριθμός τους θα μειωθεί κατά 1/3 που είναι το προβλεπόμενο ποσοστό και σε συνδυασμό με το δεδομένο της ολοένα αυξανόμενης κίνησης η ταλαιπωρία θα ενταθεί τόσο για τους πολίτες όσο και για τους συναδέλφους – μέλη μας που εργάζονται εκεί.

Εκτός του ανεπαρκούς αριθμού αστυνομικής δύναμης αλλά και της επικίνδυνης, κατ’ εμάς, πρόβλεψης της διακρατικής συμφωνίας που υποχρεώνει τα μέλη μας σε άοπλη εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος, με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για τους πολίτες, προβλήματα στην ομαλή ροή της εισόδου – εξόδου από την χώρα μας των διερχόμενων πολιτών, δημιουργούνται και από τον ανεπαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Συγκεκριμένα απ’ ότι έχουμε πληροφορηθεί οι συνάδελφοι έχουν στην διάθεσή τους μόνο δύο passport reader για τον έλεγχο διαβατηρίων υπηκόων τρίτων χωρών, παρότι τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι ο αναγκαίος αριθμός (ειδικά κατά τη θερινή περίοδο) είναι τέσσερις, για να ελέγχονται γρηγορότερα τα διαβατήρια και να μην καθυστερεί η κίνηση των υπολοίπων πολιτών Ευρωπαϊκών χωρών.

Επιπρόσθετα δε, συχνά το δίκτυο παρουσιάζει προβληματική λειτουργία, «πέφτει» για αρκετές ώρες εξαιτίας της ασύρματης λήψης, με αποτέλεσμα μέχρι την αποκατάστασή του να είναι αδύνατος ο έλεγχος και να προκύπτει καθυστέρηση για την οποία  σαφώς δεν ευθύνονται οι συνάδελφοί μας.

Απορίας άξιο αποτελεί δε, ο μη εφοδιασμός τους μέχρι και σήμερα με αλεξίσφαιρα γιλέκα και οι πρόχειρες εγκαταστάσεις όπου αναγκάζονται να εκτελούν υπηρεσία και σαφώς δεν προσφέρουν ούτε την υποτυπώδη ασφάλεια και κάλυψη στους συναδέλφους.

Άοπλοι στη μέση του πουθενά, σε βουλγάρικο έδαφος που η προσέγγισή του από το κοντινότερο σημείο της πόλης μας απαιτεί τουλάχιστον είκοσι λεπτά της ώρας και κατά την χειμερινή περίοδο πολύ περισσότερο λόγω των χιονοπτώσεων, χωρίς αλεξίσφαιρα, σε εγκαταστάσεις που ούτε την στοιχειώδη ασφάλεια – κάλυψη δεν προσφέρουν, με ελλειμματική δύναμη, με συχνά και αρκετές φορές πολύωρα προβλήματα δικτύου επικοινωνίας, καλούνται οι αστυνομικοί να ανταπεξέλθουν στο υπηρεσιακό τους καθήκον. Δεν τοποθετήθηκε ούτε καν ένα αλεξικέραυνο παρά του γεγονότος ότι στο σημείο παρουσιάζεται ιδιαίτερα συχνά το φαινόμενο πτώσης κεραυνών.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν αναγκάζονται να εργάζονται οι συνάδελφοί μας και να προσπαθούν να διαχειριστούν επάξια όσο αυτό είναι δυνατόν, μία κινητικότητα που έχει ως εξής :

-Τον μήνα Μάιο 2014 καταγράφηκε είσοδος στην χώρα 71.140 ατόμων (εκ των οποίων 22.941 ημεδαποί και 48.199 αλλοδαποί) και έξοδος 94.520 ατόμων (εκ των οποίων 20.734 ημεδαποί και 73.786 αλλοδαποί).

  • Την εβδομάδα από 01-06-2014 έως 08-06-2014 καταγράφηκε είσοδος στην χώρα 18.604 ατόμων (εκ των οποίων 6.965 ημεδαποί και 11.639 αλλοδαποί) και έξοδος 20.838 ατόμων (εκ των οποίων 6.161 ημεδαποί και 14.677 αλλοδαποί).

-Την εβδομάδα από 09-06-2014 έως 14-06-2014 καταγράφηκε είσοδος στην χώρα 21.687 ατόμων και έξοδος 26.345 ατόμων.

-Από 15-06-2014 έως 20-06-2014 καταγράφηκε είσοδος στην χώρα 19.024 ατόμων και έξοδος 23.221 ατόμων.

  • Χθες 21-06-2014 καταγράφηκε είσοδος στη χώρα  44.382  ατόμων και έξοδος  19.935 ατόμων.

Είναι γεγονός δε, ότι  αναπόφευκτα κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αναμένεται μεγαλύτερη ακόμη αύξηση της κίνησης.

Νομίζουμε ότι,  ο καθένας καταλαβαίνει πως εάν δεν ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα ώστε η Υπηρεσία και να επανδρωθεί  με ικανό αριθμό υπαλλήλων, αλλά και να εφοδιάσει αυτούς με τα απαιτούμενα για την κατάσταση υλικοτεχνικά μέσα, δυστυχώς είναι ανθρωπίνως αδύνατο να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ζητούμε λοιπόν αρχικά από τους πολίτες, την κατανόησή τους προς το πρόσωπο των σκληρά και υπό αντίξοες συνθήκες εργαζόμενων αστυνομικών.

Η δικαιολογημένη κατά τ’ άλλα διαμαρτυρία τους που ανακύπτει από την ταλαιπωρία τους, θεωρούμε ότι θα πρέπει να ενωθεί με την δική μας φωνή, με αποδέκτες όμως τους υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων και όχι τα «εξιλαστήρια θύματα».

Η διαμορφούμενη κατάσταση, καταδεικνύει την αναγκαιότητα επανεξέτασης των όσων είχαν αρχικά προβλεφθεί και προφανώς βασίσθηκαν σε εκτιμήσεις που απέχουν κατά πολύ από την πραγματικότητα.

Πρότασή μας αποτελεί η ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικού Σταθμού ή Αστυνομικού Τμήματος Διαβατηριακού ελέγχου, με προσδιορισμό ικανού αριθμού οργανικών θέσεων για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και στελέχωσή της με την διαδικασία της Νεοϊδρυθείσας Υπηρεσίας, η μεταφορά της σε κατάλληλο σημείο εντός Ελληνικού εδάφους ώστε ο έλεγχος να είναι ασφαλέστερος και για τους πολίτες και για τους αστυνομικούς, που αυτή την στιγμή όντας άοπλοι εκτίθενται σε υπαρκτό και πραγματικό κίνδυνο, ο εφοδιασμός των συναδέλφων μας με αλεξίσφαιρα γιλέκα, η εγκατάστασή τους σε κτίρια που παρέχουν εχέγγυα ασφάλειάς τους, ήτοι αλεξίσφαιρη προστασία, ο εφοδιασμός τους με υπηρεσιακό όπλο κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, είτε με αλλαγή των προβλεπομένων στην διακρατική συμφωνία που έχει υπογραφεί, είτε να εξεταστεί το ενδεχόμενο (εφόσον το επιτρέπει και η νομοθεσία της γείτονος χώρας) χορήγησης από τις Βουλγαρικές Αρχές προσωρινής άδειας οπλοφορίας αποκλειστικά για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και κατά τη διάρκεια αυτής και τέλος  με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των διερχόμενων πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας προτείνεται η παροχή του δικτύου με ενσύρματη σύνδεση με δεδομένο ότι η δυσλειτουργία του οφείλεται αποκλειστικά στην ασύρματη σύνδεση προκειμένου να απαλειφτούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται σήμερα.

Παρακαλούμε τους αποδέκτες να εξετάσουν θετικά τα δίκαια αιτήματά μας και να εκδηλώσουν από την πλευρά τους τις απαιτούμενες ενέργειες για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Το υπ’ αριθμ. 55/09-03-2015 έγγραφο

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων (έντονης χιονόπτωσης και θυελλωδών ανέμων) που επικρατούν από την 18:00΄ώρα της Παρασκευής 06-03-2015 στο Μεθοριακό σημείο Διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας Ελλάδας – Μακάζα Βουλγαρίας, παρουσιάστηκαν βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του σημείου.

Από όσο γνωρίζουμε η συντήρηση – επισκευή αλλά και η ευθύνη της λειτουργικότητας των εγκαταστάσεων, ανήκει κατόπιν διμερών συμφωνιών μεταξύ των δύο κρατών, στις Βουλγαρικές Αρχές.

Στο σημείο υπάρχει εφεδρική γεννήτρια πετρελαίου, η οποία τίθεται άμεσα σε λειτουργία σε έκτακτες περιπτώσεις. Πλην όμως στην παρούσα χρονική στιγμή δεν γίνεται έγκαιρα ανεφοδιασμός πετρελαίου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας της και ο ως άνω Διαβατηριακός Σταθμός να στερείται ηλεκτροδότησης και θέρμανσης.

Συγκεκριμένα οι Βουλγαρικές Αρχές εφοδιάζουν τον ως άνω Διαβατηριακό Σταθμό μόνο με 200 λίτρα πετρελαίου ημερησίως. Η λειτουργία της γεννήτριας απαιτεί  25 λίτρα πετρελαίου την ώρα.

Αποτέλεσμα είναι το παρεχόμενο πετρέλαιο να επαρκεί μόνο για 8 ώρες ημερησίως και τις υπόλοιπες 16 οι συνάδελφοι – μέλη μας, να καλούνται να εργαστούν σε όλως αντίξοες συνθήκες, ήτοι χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Πέραν αυτού, η έλλειψη ρεύματος καθιστά αδύνατη την πραγματοποίηση του διαβατηριακού ελέγχου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παρακαλούμε όπως λάβετε γνώση και εκδηλώσετε από πλευράς σας τις απαιτούμενες ενέργειες, απευθύνοντας ρηματική διακοίνωση προς τις Βουλγαρικές Αρχές για την μη τήρηση εκ μέρους τους των υποχρεώσεών τους, ως αυτές ανακύπτουν από την υπογραφή διμερών συμφωνιών μεταξύ των δύο κρατών.