Συνάντηση εργασίας στο γραφείο του στην Κομοτηνή, με εκπροσώπους του ΔΠΘ και του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, και με θέμα τη δημιουργία δομής «Ελεύθερης Ακαδημίας» ή «Ακαδημίας Περιφέρειας ΑΜ-Θ» με δραστηριότητα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, μετά από πρωτοβουλία του ιδίου.

Η εν λόγω δομή θα αποτελεί διεύρυνση, με τις δέουσες διορθώσεις, της καλής ανάλογης πρακτικής μεταξύ 2015-2016 που έλαβε χώρα στην Π.Ε. Έβρου. Σκοπός της θα είναι η υπό ευρείς όρους επιμόρφωση πολιτών, στη λογική της δια βίου μάθησης και με επιδίωξη πιστοποίησης. Υπήρξε καταρχήν συμφωνία όλων για τη σύσταση της δομής, και σε νεότερη συνάντηση θα καθοριστούν οι επιμέρους λεπτομέρειες, οι θεματικές ενότητες, οι χώροι διδασκαλίας, κ.τ.λ.

ΑΚΑΔΗΜΙΑΣε δήλωση του ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αθανάσιο Καραμπίνη και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ ΑΜ-Θ κ. Αθανάσιο Μητρόπουλο, για την όλως θετική διάθεσή τους για τη διερεύνηση του θεσμού της «Ακαδημίας» – που πέρσι λειτούργησε με την ανιδιοτελή συνεισφορά των ακαδημαϊκών του ΔΠΘ στον Έβρο – στο σύνολο της Περιφέρειάς μας. Πιστεύω ότι θα είναι η αφετηρία μιας ευρείας επαφής των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με την ίδια την κοινότητα της Περιφέρειας, και μια απάντηση στα γνωστικά ζητούμενα. Είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε στους συμπολίτες μας».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Δράμας Αργύρης Πατακάκης,  Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, Ξάνθης Κωνσταντίνος Ζαγναφέρης και Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Θεμάτων Γεωργία Χειράκη, ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης, οι Αντιπρυτάνεις του ΔΠΘ Φώτης Μάρης και  Παντελής Μπότσαρης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Αθανάσιος Μητρόπουλος και Δημήτρης Μπαντέκας αντιστοίχως, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Ζωή Κοσμίδου, και ο ειδικός συνεργάτης της Περιφέρειας Γιάννης Μπόγδης.