Συνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας ένας 26χρονος ημεδαπός, ένας 21χρονος υπήκοος Αιγύπτου και ένας 17χρονος υπήκοος Συρίας, οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για απόπειρα διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς και απόπειρα παράνομης εξόδου με τη χρήση εγγράφων άλλων ατόμων.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος και οι δύο αλλοδαποί μετέβησαν αεροδρόμιο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι δύο αλλοδαποί κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς δύο γνήσια διαβατήρια των αιγυπτιακών αρχών, τα οποία όμως ανήκαν σε άλλα άτομα. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, ο 26χρονος ήταν αυτός που τους καθοδήγησε από την Αθήνα στον συγκεκριμένο αερολιμένα, προκειμένου να αναχωρήσουν για την Βιέννη της Αυστρίας.

Τα δύο διαβατήρια, όπως και δύο κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.