Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης (Δραγάνα) το 1ο Φοιτητικό Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης του ΔΠΘ.

Στο τουρνουά έλαβαν μέρος έξι ομάδες με έξυπνες ονομασίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν με πρωτοβουλία των φοιτητών, εκπροσωπώντας την πλειονότητα των Τμημάτων των τεσσάρων πόλεων όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο – πέντε εξ αυτών ήταν αποκλειστικά ομάδες ανδρών, και μία, μεικτή ομάδα (ανδρών-γυναικών).

Σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Έλα Λίγο – Μπαλαδόφατσες 31 – 80

Χαβαλένθια – Σικάγο Bullηδες 55 – 51

Ιπποκράτης – ΣουβLakers 59 – 24

Ιπποκράτης – Χαβαλένθια 41 – 29

Χαβαλένθια – Μπαλαδόφατσες 38 – 68

Ιπποκράτης – Μπαλαδόφατσες 59 – 63

Το Κύπελο κατέκτησαν οι Μπαλαδόφατσες – φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών, και Οικονομικών Επιστημών.

Παράλληλα, έλαβε χώρα διαγωνισμός σουτ τριών πόντων, στον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο φοιτητής του Τμήματος Ιατρικής, Γεράσιμος Φωτιάδης.

Στα διαλείμματα των αγώνων έγινε παρουσίαση χορευτικού προγράμματος από φοιτητές του ΤΕΦΑΑ, και επίδειξη του αγωνίσματος Καλαθοσφαίριση με αναπηρικό αμαξίδιο, από φοιτητές της ειδικότητας Προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή-Δραστηριότητα, του ιδίου Τμήματος, υπό την εποπτεία της Επίκουρης Καθηγήτριας Σ. Μπάτσιου.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χάρη στην αξιέπαινη εθελοντική προσφορά των φοιτητών της ειδικότητας Καλαθοσφαίρισης, άλλων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του ΤΕΦΑΑ, και των διδασκόντων Ι. Μπάρμπα, Αθ. Χατζηνικολάου και Ευστρατίας Τσίτσκαρη.

Η πρώτη αυτή διοργάνωση, κατέγραψε την πρόθεση όλων των εμπλεκομένων – φοιτητών, διδασκόντων και υπαλλήλων του ΔΠΘ – για τη συνέχισή της και την καθιέρωση άλλων παρόμοιων δράσεων.